bannerPos

458 svineeksperter fra hele verden samlet i København om udfasning af zink

Charlotte Lauridsen, Aarhus Universitet, på vej på podiet ved velkomsten. Hun er professor ved Institut for Husdyrvidenskab og var formand for konferencen. Fotos: Jørgen P. Jensen

AF: JØRGEN P. JENSEN

FAGJOURNALIST
19-06-2019 08:48
Fra 2022 vil EU ikke længere tillade brugen af medicinsk zink i den europæiske svineproduktion. Seges Svineproduktion har de seneste to dage samlet eksperter fra 33 lande til konference om den fremtidige svineproduktion uden brug af zink.

Udfasningen af medicinsk zink i svineproduktionen inden 2022 er en udfordring for mange svineproducenter i EU, og der arbejdes intenst på at finde løsninger, som både fungerer i praksis og er produktionsøkonomisk bæredygtige.

Det påpeger Seges Svineproduktion i sit oplæg til den store internationale konference, som Seges netop har afholdt på Crown Plaza i København over to dage.

Interessen fra forskere og eksperter verden over

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Nu skal der forskes i loftshøjden på svinetransporter

Lovgivningen kræver at smågrises velfærd tilgodeses - også under transport. Et af elementerne heri er loftshøjden i bilerne. Der eksisterer imidlertid ingen videnskabelig dokumentation for, hvad loftshøjde betyder for grisene. Det skal et nyt forskningsprojekt give viden om.

Helms forbereder generationsskifte

I løbet af de næste tre år vil der blive gennemført et generationsskifte hos Helms TMT, fortæller den nuværende frontfigus, Kristian Helms.

GPS skal guide til fleksibel naturpleje

60 kreaturer har fået GPS-halsbånd på for at hjælpe Landbrugsstyrelsen med at finde vej til mere fleksible og attraktive tilskudssystemer til naturpleje.

Fik minister i tale om §3-forbud og efterafgrødekrav

Fælles for §3-dyrkningsforbuddet og det fremrykkede efterafgrødekrav er, at nogle landmænd oplever det, som om de får en stor økonomisk øretæve og usikkerhed om fremtiden, lyder det fra SLF, der forleden gik til miljøministeren med urimelighederne.

Overvældende tilslutning til Hobro Dyrskue

Der er tilmeldt 34 katalognumre til den første digitale udgave af Hobro Dyrskue. - Det er helt overvældende, lyder det fra arrangørerne.

Den danske foodservicebranche er på vej tilbage

Salget af Arla Pro-produkter er fordoblet, siden coronakrisen var på sit højeste tilbage i marts måned, og de seneste to uger er efterspørgslen steget med 30 procent. Det vidner om en foodservicebranche, som er på vej tilbage, lyder det fra Arla Pro.

Sæd-smitte fra Mors 2 afkræftes

Analyse afkræfter, at sæd fra Mors 2 har været kilden til PRRS i to produktionsbesætninger.
Side 1 af 1852 (37031 artikler)Prev1234567185018511852Next