Danish Crown sænker vægtgrænserne op til påske

For at justere for tabte slagtedage i forbindelse med påsken sænker Danish Crown vægtgrænsen med 3 kg fra uge 11.

Helligdagene omkring påsken gør, at der mistes slagtedage på Danish Crowns slagterier, og for at minimere udsættelser efter påske justeres der på vægtgrænserne i ugerne op til påsken. Det oplyses i Nyt fra Danish Crown Pork.

Det betyder, at vægtgrænsen sænkes med 3 kg i uge 11 til 69-93,9 kg. Vægtgrænsen hæves igen med 3 kg fra uge 14 til 72,0-96,9 kg.

- En øget slagtekapacitet har betydet, at vi er kommet godt med efter jul og nytår, og derfor kan begynde at fremrykke op til påsken. Det er vigtigt, at vi kommer godt med, så antallet af udsatte dyr efter påske bliver så lavt som muligt, siger Nicolaj Nørgaard, der er direktør i Ejerservice.

- Jeg vil derfor anbefale, at man har en god kontakt til Centralplanlægningen i Vejen omkring afhentning af dyr, og at man tilmelder i god tid af hensyn til planlægningen, lyder opfordringen fra Nicolaj Nørgaard.

Som sædvanligt

Når der indberettes smågrise, skal det foregå, som du plejer. Her vil systemet tage hensyn til de ændrede vægtgrænser.

Ændringerne i vægtgrænserne kan ses i Ejer-appen under »vægtgrænser«, samt på Ejersiden under linket Aktuelle vægtgrænser på siden »Tilmelding Grise«.

cab

Læs også

Stor byggelyst i svinebranchen
Mærker efterspørgsel fra byggelystne svineproducenter
Webinar om fremtiden i dansk svineproduktion
Onlinemøde om forskning i dyrevelfærd
En høj pattegriseoverlevelse kræver en indsats
Ny guide til afhjælpning af vagabonderende strøm