Undgå fald i foderoptagelsen ved varmestress

Sommermånederne er nået, og chancen for sol og varme stiger. I staldene er de varmere måneder imidlertid ikke altid uden udfordringer hos såvel slagtesvin som søer. Lallemand Nordic har blandt andet fokus på problematikken omkring nedsat foderoptagelse.

Allerede ved 24 grader og en luftfugtighed på 75 procent er grisene i en situation, hvor de bliver påvirket af varmen. Arkivfotos

- Vi kan gøre meget med vores ventilationsanlæg og med overbrusning. Men ved høje udendørstemperaturer, er det svært at tvinge temperaturen ned i stalden, lyder det fra Jens Peter Hansen fra Lallemand Nordic. Ifølge Jens Peter Hansen ligger et huldtab hos søer normalt på 8-15 kg i diegivningsperioden, men kan i situationer med stærk varmestress komme helt op på 25-30 kg. - Overbrusning virker, så længe det står på, men har modsat effekt kort tid efter endt overbrusning, og grisene er tørre igen, lyder det fra Jens Peter Hansen.

Høje temperaturer og høj luftfugtighed, er en stor belastning for grisene i staldene. Det kan medføre varmestress og derfra en række produktionshæmmende problemer.

Vil du læse mere?

Køb abonnement her

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også