Svinerådgiver: Forbered årets foderhandel nu

Det er blevet tiden, hvor der skal hentes tilbud hjem på foder. SvineRådgivningen giver i sit seneste nyhedsbrev en række bud på, hvordan det kan gribes an.

I nyhedsbrevet SvineNyt gør svinerådgiver Jonas From Katholm fra SvineRådgivningen det klart, at forberedelserne til årets største handel altså starter allerede nu. Foto: Camilla Bønløkke

- Hvis man bruger færdigfoder, og som så mange andre har kontrakt til høst, er det en rigtig god ide at gøre sig tanker om, hvad der skal ske fremadrettet.

Sådan lyder anbefalingen fra svinerådgiver Jonas From Katholm fra SvineRådgivningen.

Mere end ét tilbud

I den seneste udgave af nyhedsbrevet SvineNyt opfordrer han blandt andet til, at man gør sig nogle tanker om, hvilke foderstoffirmaer, man ønsker at få tilbud fra, samt hvilke blandinger, det giver mening at hente priser på.

- Det er en god ide at tage tilbud hjem fra mere end ét firma, da der kan være stor forskel fra firma til firma. Udover foderprisen, kan der også være stor forskel på, under hvilke betingelser man for eksempel kan få lov til at levere sit korn og hvad det afregnes til i byttepris.

Jonas From Katholm gør det dermed klart, at forberedelserne til årets største handel altså starter allerede nu.

- Få lavet licitationsmaterialet klar, så der kan trykkes på knappen, når tiden er inde til at handle.

Det samlede tilbud vurderes

I nyhedsbrevet påpeger han endvidere, at de hos SvineRådgivningen allerede er godt i gang med de første licitationer, og han oplyser, at de gerne hjælper med at finde de blandinger, der giver mest værdi i den enkelte besætning, ud fra produktionsresultater og aktuelle udfordringer.

- Vi vurderer tilbuddet samlet, tager højde for forskelle i næringsstoffer og råvarer i blandingerne og vurderer de indkomne tilbud på et sammenligneligt grundlag, fortæller Jonas From Katholm om proceduren.

Læs også