Gode kvadratmeter til en fornuftig pris skal fremtidssikre produktionen

- Det er »keep it simple« - et lidt kedeligt byggeri med »copy paste« derned ad, lyder det fra svineproducent Martin Boe Madsen om det igangværende byggeri på Tøjstedvej ved Haarby på Vestfyn. Når tvillingestalden står færdig ultimo november, kan produktionen nå op på knap 50.000 slagtesvin årligt.

Martin Boe Madsen har selv stået for aftaler om el, VVS, ventilation, inventar og aftalerne med entreprenøren, der har stået for udgravning. Her er det lokale håndværkere, der er valgt til at varetage opgaverne, mens det er Kjargaard Byg, der har totalentreprisen på selve råhuset.

Som en del af miljøtilladelsen er der kommet overdækning på såvel den eksisterende som den nyopførte gyllebeholder. Der er ikke valgt mere fast gulv, end der kræves, i den ny stald, da fast leje ifølge Martin Boe Madsens vurdering bare er lig med svineri og ammoniak i staldmiljøet.

Der er fortsat stor travlhed i byggebranchen, og salgs- og projektchef i Norge hos Kjargaard Byg, Willy Højer Pedersen, oplyser, at byggefirmaet i øjeblikket har gang i omkring 30 større projekter fordelt rundt i Danmark.

Vil du læse mere?

Køb abonnement her

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også

Perspektiver i naturlig kilde til D3-vitaminer
Flere veje til et reduceret klimaaftryk i svineproduktionen
Håber på et løft efter sommerferien: Danish Crown sænker grisenotering med 20 øre
Et rent lager er afgørende for kornkvaliteten
Forsikringen dækker ofte selvforskyldte fejl og skader
Få det nye foderkorn analyseret hurtigst muligt