Smågrisepriser rasler ned: - Det handler om at have is i maven

Smågrisepriserne i Tyskland forsatte sit fald nedad fredag. Situationen bliver fulgt tæt i Danmark. Formand for Danske Svineproducenter og eksportør af smågrise, Jeppe Bloch Nielsen er overbevist om, at det hele nok skal vende igen.

Priserne på smågrise svinger utroligt meget for tiden. I foråret 2020 var VEZG-noteringen helt oppe på 83 euro, mens den i efteråret var nede på 22 euro. Igen i år er noteringen på rutsjebanetur. Her ses en graf over de seneste to års udvikling af VEZG-smågrisenoteringen (25 kg). Priserne i grafen er inklusiv tillæg på 5 euro vægtregulering, og Danske Svineproducenter har omregnet noteringen til danske kroner. Kilde: Danske Svineproducenter

Indtil midten af juni kunne man som eksportør af smågrise hente 53 euro på den førende tyske notering for smågrise, VEZG-smågrisenoteringen.

I fredags var den notering faldet til 36 euro. Et fald på mere end 30 procent. Fra Danske Svineproducenter lyder analysen i den forbindelse, at årsagen til det store prisfald ikke skyldes et stort udbud. Det er nemlig ikke særlig stort i sammenlignet med tidligere år.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også