Undrer sig over fald i grisenotering

- I mine øjne giver det ingen mening, at noteringen sænkes yderligere, siger næstformand i Danske Svineproducenter, Joachim Clausen, efter at have set en udtalelse fra Jais Valeur i mediet AgriWatch. Danish Crown mener, at han læser udtalelsen forkert.

Næstformand i Danske Svineproducenter, Joachim Clausen, undrer sig over en udtalelse fra Danish Crowns topchef, Jais Valeur i mediet AgriWatch fredag.

Her har topchefen ifølge Joachim Clausen udtalt, at faldet i selskabets notering på 30 øre handler mere om psykologi end virkelighed.

- Jeg er uforstående overfor, hvorfor Danish Crown ligger under for psykologi, siger Joachim Clausen.

Set i lyset af, at Jais Valeur forklarer til AgriWatch, at produktionen er faldende, stiller Danske Svineproducenters næstformand sig undrende overfor, hvorfor slagteriet vælger at sænke noteringen yderligere.

- Noteringen er i forvejen i bund, og bytteforholdet er i forvejen elendigt, folk skal stadig have noget at spise, og som Jais siger, så er produktionen faldende. I mine øjne giver det derfor ingen mening, at noteringen sænkes yderligere, konkluderer Joachim Clausen, der stadig savner en god forklaring på noteringsfaldet.

- Når engang noteringen er steget til et rimeligt leje igen, skulle der jo også gerne være grise at slagte, påpeger han.

Afviser kritik

Danish Crowns pressechef Jens Hansen er vendt tilbage til Effektivt Landbrug med følgende kommentar:

- Vi er rigtig ærgerlige over, at Joachim Clausen og Landsforeningen af Danske Svineproducenter læser vores udtalelse, som de gør, for den løbende notering afspejler, hvad andelsejernes leverancer af grise kan hjembringe i markedet.

Læs også