Danish Crown hæver noteringen igen

- Efterspørgslen er fortsat god, lyder det i Danish Crowns ugentlige markedsberetning.

Priserne på det europæiske marked for fersk grisekød er fortsat på vej op, og det er fortsat de stigende omkostninger til at producere grise, der driver udviklingen. Det skriver Danish Crown i virksomhedens ugentlige markedsberetning torsdag.

Således ligger noteringen for slagtesvin på 10,50 kroner pr. kg – en stigning på 50 øre. Det er den højeste notering siden uge 28 i 2021. Ligeledes stiger so-noteringen med 100 øre.

- I den kommende uge lukker vi de sidste ordrer til levering op mod påske. Derefter skal salget af forårs- og sommerprodukter tage over, og det vil sige, at efterspørgslen i højere grad drives af vejret. Indtil videre har foråret været koldt og vådt syd for alperne, og det må gerne skifte nu, for det vil styrke efterspørgslen, siger Kasper Lenbroch, der er kommerciel direktør i Danish Crown.

Gode tegn i markedet

Efterspørgslen er fortsat god. Priserne på skinker og forender er ved at stabilisere sig på et højt niveau. Brystflæsk sælges godt, og priserne på kamme og bacon er stigende. Bove, nakker og kød til produktion af pølser og andre farsprodukter er fortsat på vej, hvilket ikke er unormalt.

- Prisstigningerne kommer ikke af sig selv, for alle kæmper med stigende omkostninger. Derfor er der en tendens til at lagrene indskrænkes i alle led. De vil dog indenfor relativt kort tid nå minimumsniveauet, og så stabiliseres handlen igen. Den situation, vi har lige nu, har vi ikke oplevet i mange år. Det giver noget stress, og næsten alle agerer med en meget kort horisont, fordi situationen hurtigt kan ændre sig igen afhængigt af udviklingen i Ukraine, siger Kasper Lenbroch.     

Eksporten ud Europa koncentrerer sig om Japan, men understøttes af eksport til en bred vifte af lande globalt.

Fremrykker 15.000 grise

Tilmeldingen til indeværende uge blev som forventet, og det betyder, at der er fremrykket 15.000 grise fra uge 14 til slagtning i denne uge, skriver Danish Crown om slagtesituationen.

- Den forventede tilmelding til næste uge er af samme størrelse, og det giver mulighed for yderligere fremrykning af ca. 55.000 grise. Der opfordres derfor til at tilmelde i god tid af hensyn til planlægningen.

 

Læs også