Tyskland støtter landbruget med endnu en hjælpepakke

Tyskland tilbyder nu landets landmænd en lille energi-hjælpepakke, der markerer afslutningen på den første pakke, der begyndte at blive udbetalt i sidste uge.

Nu er der mere hjælp på vej for de tyske landmænd.

Forbundsministeriet for Fødevarer og Landbrug (BMEL) har nemlig lanceret den anden hjælpepakke til landmænd og husdyrbrugere i sektorer, der især lider under følgerne af krigen i Ukraine.

Det skriver Pig333 mandag.

- Hjælpepakken består af en lille energi-hjælpepakke og supplerer den første pakke, der begyndte at blive udbetalt i begyndelsen af sidste uge. Begge foranstaltninger har i alt 180 millioner euro til rådighed, skriver branchemediet.

Som med det første tilskud er virksomheder i gartneri-, vindyrknings-, fjerkræ- og svineproduktionssektorerne berettiget til at gøre krav på dette andet tilskud. Det individuelle tilskud afhænger af arealet og antallet af dyr på en bedrift og er begrænset til 15.000 euro (knap 112.000 danske kroner) pr. virksomhed.

Det føderale agentur for landbrug og fødevarer (BLE) er ansvarlig for at betale denne anden pakke. På grund af EU's lovkrav skal der indsendes en ansøgning mellem den 1. og 31. oktober for at ansøge om støtten.

Læs også