Danish Crowns svinenotering stiger

Efter en stigning i den tyske notering for slagtesvin onsdag hæver Danish Crown nu også slagtesvinenoteringen herhjemme.

Det europæiske marked for grisekød begynder nu at flytte sig. Det er det lavere udbud, der løfter priserne, men slet ikke i det tempo, som priserne på levende grise er steget i blandt andet Tyskland de seneste uger.

Således stiger grisenoteringen med 30 øre til 11,40 kroner for uge 7. Noteringen for søer stiger med 50 øre. Det skriver Danish Crown i virksomhedens ugentlige markedsberetning torsdag.

- Indkøberne på tværs af Europa ved godt, at priserne skal markant op, men de kæmper for at holde stigningerne nede, indleder Mads Stougaard, der er markedsdirektør i Danish Crown.

- Det kan de i en vis udstrækning lykkes med, fordi efterspørgslen ikke er markant større end udbuddet, men med faldende frostlagre i blandt andet Tyskland, så ved de godt, at der er et skifte på vej, tilføjer han.

Uændret eksport ud af Europa

Mens priserne på fersk kød stiger, så har priserne på eksport af frosne varer ud af Europa ikke ændret sig. Kunderne i Asien har svært ved at forholde sig til de stigende priser i Europa, fordi de selv står med relativt store lagre lige nu. Derfor er eksporten fortsat på et lavt niveau.

- Det er ikke første gang, at vi står i den her situation, så vi fokuserer på opgaven. Det kræver en del forhandling og i sidste ende afgøres det af, hvornår de har brug for varer, siger Mads Stougaard og tilføjer:

- Lige nu handicapper den lave ordreindgang fra højprismarkederne os, fordi vi i stedet skal sælge eksempelvis brystflæsk i Europa til lavere priser, end det vi normalt henter udenfor Europa.

Reducerer slagtepukkel

Tilmeldingen til indeværende blev ifølge slagterikoncernen knap så høj som forventet, og derfor er antallet af udsatte reduceret til 12.500 ved ugens udgang.

- Med den forventede tilmelding til næste uge vil der være slagtet op ved udgangen af uge 7, og det kan blive aktuelt at fremrykke en mindre pulje grise fra uge 8, skriver Danish Crown om slagtesituationen.

For søernes vedkommende udsættes der 160 til uge 7. Anlægget i Skærbæk slagter ikke fredag grundet ombygning, og derfor vil der blive behov for at udsætte ca. 300 søer til uge 8.

Læs også