Nyt design skal lette vaccination af grisene

Boehringer Ingelheim lancerer de nye vaccineflasker, TwistPak®, som gør det muligt at blande vaccinerne Ingelvac CircoFLEX® og Ingelvac MycoFLEX® uden brug af overførselskanyle. Det nye design skal gøre det lettere at blande de to vacciner.

Når to vacciner skal blandes, skal det gøres ordentligt. TwistPak® er udviklet til hurtigere at blande to vacciner mod hyppigt forekommende sygdomme hos grise på en nem, sikker og hygiejnisk måde.

Ifølge producenten, Boehringer Ingelheim, betyder det, at svineproducenten kan blande vaccinerne, hvor og når det passer ind i programmet. Det oplyser medicinalvirksomheden i en pressemeddelelse.

- Tidligere har det krævet en overføringskanyle at blande de to vacciner, siger Lise-Lotte Pedersen, Technical Manager hos Boehringer Ingelheim Animal Health Nordics.

- TwistPak® gør denne blandingsproces mere simpel og giver samtidig stadig mulighed for at anvende vaccinerne enkeltvis. Vi er glade for, at vi med denne innovation bidrager til at lette arbejdet på staldgangen. I de mange lande, hvor TwistPak® allerede er lanceret, har den været en stor succes.

Nem blandeproces

TwistPak® er udviklet til at blande vaccinerne Ingelvac CircoFLEX® og Ingelvac MycoFLEX®.

Ingelvac CircoFLEX® er en vaccine mod Porcine Circovirus type 2 (PCV2), som reducerer kliniske symptomer, der er forbundet med PCV2-relaterede sygdomme, mens Ingelvac MycoFLEX® er en vaccine til forebyggelse mod sygdommen almindelig lungesyge (også kaldet mycoplasma lungesyge), der er forårsaget af bakterien mycoplasma hyopneumoniae.

Begge sygdomme er udbredte i svineproduktionen verden over. 

Innovativt design

Den patenterede TwistPak®-teknologi har, ifølge medicinalvirksomheden, en unik, hygiejnisk interlock i bunden af hver vaccineflaske, så de let kan forbindes ved at presse dem sammen og dreje en enkelt gang. Således skabes der et kammer, hvor de to vacciner blandes.

De nye TwistPak®-vaccineflasker med et ergonomisk og prisvindende design er resultatet af avancerede produktionsteknologier. TwistPak®, der er fremstillet med genavendeligt plast, modtog i 2021 den anerkendte Red Dot Design Award i kategorien produktdesign.

 

Læs også