Digitalt værktøj udbredes blandt Danish Agro-kunder

Landbrugskoncernen Danish Agro har udvidet sit samarbejde med teknologivirksomheden IQinAbox om udbredelsen af det digitale værktøj PIGS365.

- I Danish Agro har vi i en længere periode set stor værdi i brugen af dynamiske data. Landmanden får løbende data om grisenes udvikling, og vi får værdifulde data om optimering af foderstrategier. Derfor går vi nu et skridt videre og udvider samarbejdet med IQinABox til at udbrede PIGS365, der kan tilbyde kunderne dynamiske data på både slagtegrise og smågrise, indleder markedsdirektør i Danish Agro, Henrik Bendtsen i en pressemeddelelse fra koncernen.

PIGS365 er en ny løsning til griseproducenter, der er baseret på avancerede beregninger fra IQinAbox. PIGS365 er integreret med alle datakilder og bearbejder data for alle grise, både små- og slagtegrise. Løsningen fungerer både for de landmænd, der blander deres foder selv, og dem der benytter færdigfoder, uanset hvilket slagteri de leverer deres grise til.

Aktuelle data

- For landmændene har adgangen til dynamiske data stor værdi. Før kunne landmændene se data som kvartalsvise nedslag, men PIGS365 giver landmændene mulighed for - på et endnu mere oplyst grundlag - at overvåge eksempelvis grisenes trivsel, foderforbrug og tilvækst, reagere hurtigt og handle herefter, forklarer Niels Erik Olesen, salgschef i Vilomix.

Essensen af de dynamiske data er netop muligheden for at følge den løbende udvikling i produktionen – og samtidig se effekterne af de ændringer, landmanden foretager, med det samme. Dette giver et meget bedre grundlag end tidligere for at optimere produktionen og løbende sikre grisenes vækst.

- Vi har stort fokus på at få grisene godt fra start og tilpasse foderblandingerne til den enkelte kunde. Med PIGS365 kan vi trække dynamiske estimater, der giver os data, så vi kan synliggøre resultaterne af optimering af foderet til smågrisene. Det har vi haft god erfaring med på estimater fra slagtegris-løsningen, og nu glæder vi os til at kunne tilbyde dette til smågrise også, siger Henrik Bendtsen.

Herudover er udveksling af data vedrørende eksempelvis fodereffektivitet værdifuldt, da disse data anvendes aktivt af landmændene til deres egenkontroller.

Al data samles

PIGS365 fungerer konkret ved, at al data vedrørende den enkelte bedrift samles ét sted. Som eksempel melder Danish Agro foderdata ind til løsningen på daglig basis, og slagterierne leverer data for grisene, eksempelvis deres vægt og det antal, der leveres til slagtning fra de enkelte bedrifter. Herefter vil al data være tilgængeligt på landmandens dashboard nemt og overskueligt. Der kan også laves en e-kontrol fra platformen.

- Vi ser frem til at få bredt den nye løsning ud til de danske griseproducenter, og vi har udvidet vores stab på området og er klar til at yde den fornødne support til landmændene ved både implementering og daglig anvendelse af PIGS365, slutter Henrik Bendtsen.

Læs også