Stor hæder til ung svineproducent

Ved årets delegeretmøde i Landbrug & Fødevarer blev 29-årige Casper Bech Poulsen kåret til Årets Unge Landmand for 2023.

Det har i flere år været svært for helt unge landmænd at starte deres egen bedrift. Men for nogle lykkes det, og onsdag var der stor hæder til en af dem. På Landbrug & Fødevarers delegeretmøde i Herning blev 29-årige Casper Bech Poulsen kåret til Årets Unge Landmand 2023.

Ifølge dommerkomiteen var der klare årsager til, at den 29-årige svineproducent skulle have prisen.

- Casper fortjener prisen, da han er en fantastisk dygtig landmand, der også har tid til andre og andet end hans landbrug. Han har i mange år været aktiv i LandboUngdom og som skolekontaktlandmand, hed det i motiveringen.

Casper Bech Poulsen, der driver Bakkegården ved Holstebro med 315 søer og en årlig produktion af 11.000 slagtegrise samt 125 hektar, var glad og overrasket over at modtage prisen.

- Tusind tak for indstillingen. Og jeg vil sige til de andre i feltet, at de alle har fortjent prisen. At der er så mange gode kandidater, siger mig, at der er mange andre unge, der ligesom mig tror på vores erhverv, sagde han.

Han er landmandssøn og har arbejdet med svineproduktion i mange år. I 2021 købte han Bakkegården.

44 ansøgere

Udover Casper Bech Poulsen var der tre andre finalister med på podiet i Herning, hvor formand for Landbrug & Fødevarer Søren Søndergaard blandt andet sagde til dem:

- I år har vi haft hele 44 ansøgere, og det fortæller jo flere ting. Dels at »Årets Unge Landmand Prisen« er en af de mere eftertragtede af slagsen. Og at selv om det ikke ligger til os landmænd at pryde os med hæder og virak, så vil vi altså også gerne have lidt anerkendelse en gang i mellem. Mest af alt fortæller det, at der er så mange skønne unge landmænd i vores land, som hver og en kandiderer med en god historie.

- Derfor var det nærmest også en umulig opgave at finde en vinder blandt de finalister, vi med møje og besvær har måtte udvælge. For den der ild, som er så fuld af power, den brænder i jer alle fem – og den kan man altså godt gå hen og blive helt nyforelsket i. Netop derfor giver det også så meget mening at uddele netop denne her pris. For den giver os mulighed for at vise, hvor meget vi værdsætter jer. Og sige tak, lød det fra L&F-formanden.

Soændende forsøg i 2019

Vinderen har i flere år haft et stort fokus på at optimere den daglige drift. I 2019 var han en del af et projekt i samarbejde med Vestjyllands Andel, der gik ud på at teste effektiviteten i foderbladinger, og på den måde være med til at skaffe ny viden.

- Det er spændende at være med til at sikre ny viden på det her område. Jeg mener, at vi har et fælles ansvar for at bidrage til udviklingen af for eksempel zinkfri foder, så vi landmænd har de bedst mulige forudsætninger for at fodre vores grise i fremtiden, fortalte Casper Bech Poulsen dengang.

Læs også