Sodødelighed er under luppen

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har bedt forskere fra Institut for Husdyr- og Veterinærvidenskab undersøge, hvad den stigende sodødelighed i Danmark skyldes. Første del af projektet er netop afsluttet.

I danske sobesætninger har man gennem en årrække konstateret en stigning i dødeligheden hos søer.

Derfor har forskere fra Institut for Husdyr og Veterinærvidenskab ved Aarhus Universitet i et nyt notat, der er en del af den forskningsbaserede myndighedsbetjening, Aarhus Universitet udfører for Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, undersøgt sodødeligheden i såvel økologiske som konventionelle produktionssystemer.

Vil du læse mere?

Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.

Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.

Men du kan prøve et digitalt abonnement i 10 uger for 10 kroner om ugen.

Læs også