Danish Crown hiver over 300 mand ind på nathold

I Ringsted, Horsens og Blans er medarbejderstaben øget kraftigt i de seneste måneder. Alt i alt er der tale om den største ansættelsesrunde i mere end 15 år hos slagterikoncernen.

Danish Crown står midt i en historisk ansættelsesrunde, der omfatter slagterikoncernens afdelinger i Øst- og Sønderjylland samt ikke mindst på Sjælland.

Her i begyndelsen af det nye år begynder et nyt aftenhold således på Danish Crowns slagteri i Ringsted.

I oktober var det planen, at der skulle ansættes 160 nye medarbejdere på slagteriet i Ringsted, men nu bliver der i stedet ansat over 300 nye medarbejdere. Og det vil hurtigt øge slagtekapaciteten med 16.000 slagtninger om ugen.

Det hele sker som en konsekvens af øgede tilmeldinger af grise fra andelshaverne og en øget efterspørgsel på dansk grisekød.

- Med etableringen af aftenholdet imødekommer vi en del af de øgede tilmeldinger af grise, som den seneste tid har sat et pres på slagterierne. Samtidig oplevede vi i efteråret en øget efterspørgsel på udbenede varer fra blandt andet Asien, hvor vi tog beslutningen om at skrue op for kapaciteten. Vi ender dog med at skrue endnu mere op, siger fabrikschef på slagteriet i Ringsted, Steffen Ahrendsen. 

De fleste i Ringsted

De mange nye medarbejdere er netop nu ved at gennemgå oplæring, og det betyder, at den øgede slagtekapacitet får effekt fra den første uge i januar.

- Det nye aftenhold begynder den 4. januar, og fra det tidspunkt bliver slagtekapaciteten øget med 13.000 slagtninger om ugen på slagteriet i Ringsted. I starten af marts, når vi har fået alle de godt 300 nye medarbejdere op at køre, forventer vi at kunne levere 16.000 ekstra slagtninger om ugen, siger Steffen Ahrendsen.

Horsens og Blans ansætter også

Også på Danish Crowns slagterier i østjyske Horsens og i sønderjyske Blans er der i slutningen af efteråret blevet ansat mange nye medarbejdere for at øge kapaciteten.

Det glæder produktionsdirektør i Danish Crown Pork, Per Laursen, at slagterikoncernen om få uger kan begynde at lette på det tryk af tilmeldte grise til slagtning, der har været de seneste måneder.

- Vi glæder os over, at vi nytår kan starte et fyldt aftenhold op i Ringsted og begynde at imødekomme noget af den øgede efterspørgsel, der er i markedet og fra landmænd for at få flere grise slagtet.

- Det er den største ansættelsesrunde i Danish Crown, siden vi for over 15 år siden åbnede det nye slagteri i Horsens. Det er rigtig mange nye medarbejder, vi får, og de skal først læres op i det håndværk, vi udfører, så kvaliteten af arbejdet er i orden. Den oplæring er i fuld gang, siger Per Laursen.

jll@effektivtlandbrug.dk

telefon 63 38 25 48

Læs også