bannerPos

Danish Crown kan bygge til i Kina

Sådan så det ud, da første spadestik blev taget til Danish Crowns fabrik i Pinghu sidste år. Men det er ikke udelukket, at Pinghu-fabrikken får selskab af andre byggerier i Kina, siger Danish Crowns globale salgsdirektør Lars Albertsen. Foto: Danish Crown

AF: HENNING K. ANDERSEN

JOURNALIST
19-04-2019 22:32
Manglen på svinekød i Kina kan i fremtiden få Danish Crown til at bygge endnu en fabrik i riget i midten.

Sidste år satte Danish Crown gang i byggeriet af den 17.000 kvadratmeter store forædlingsfabrik ved Pinghu i Shanghai-regionen i Kina. 
Fabrikken, der er et led i den danske slagterigigants strategi på det kinesiske marked, kommer til at stå klar til sommer i år. Byggeriet kører således efter planen i den østkinesiske provins.

Men byggeriet, der kommer i en tid, hvor svineproduktionen i Kina har det svært på grund af afrikansk svinepest (ASF, red.), kan i fremtiden blive suppleret af mere dansk byggeri for på den måde at dække den store efterspørgsel efter svinekød i det enorme land. Det siger global eksportdirektør i Danish Crown, Lars Albertsen. 

- Det kan blive konsekvensen af det, for der er ingen tvivl om, at de unge kinesere efterspørger fødevaresikkerhed og rene produkter, som vi jo er synonym med derude, siger han til Effektivt Landbrug. 

Konkurrencedygtige
Lars Albertsen regner med, at produkterne fra den kommende fabrik vil være konkurrencedygtige på det lokale marked i Shanghai overfor de mange millioner mennesker, der bor der. Og det kan skabe behov for endnu en fabrik.

- Når vi har fået fabrikken i Pinghu i gang, og den forhåbentlig er blevet den succes, som den fortjener at blive, og ud fra det område, hvor vi har placeret os – i Shanghai-området, hvor der bor 82 millioner mennesker og en fabrik der kan lave 15.000-20.000 tons om året – skulle det være nemt at få afsat, og så tænker jeg ikke, vi kan udelukke, at der kan komme en fabrik mere til.

Han tilføjer, at en udvidelse af Danish Crowns fabriksaktiviteter vil afhænge af den nye fabriks evne til at generere et overskud på selskabets aktiviteter. 

Efterspørgslen efter svinekød er enorm i Kina, på grund af de fortsatte problemer, som ASF skaber. I en prognose fra hollandske Rabobank forventes den kinesiske beholdning af svinekød at gå ned med op til 35 procent. 
 

Ekstra penge sat af til at opspore jordforureninger, der truer vandmiljøet

- Vi har desværre mange tusinde jordforureninger spredt ud i hele Danmark, siger miljøminister Lea Wermelin (S), der nu sætter ind for at finde 50 til 100 af dem.

Lav hollandsk mælkepris kan ramme den danske

I den kommende periode er risiko for nedjusteringer af den danske mælkepris med 7-14 øre, vurderer AgroMarkets.

Visionært anlæg vil reducere landbrugets klimabelastning

Organic Fuel Technology arbejder på at have første produktionsanlæg, der kan omdanne blandt andet halm til gas, olie og biokul, hvor gødningsværdien er bevaret, klar i januar 2021.

Usikkerhed om 20 procent-regel ved generationsskifter

Hovedreglen om, at en ejendom kan handles i familien til den offentlige ejendomsværdi plus/minus 15 procent bliver den 1. juli til en 20 procent-regel. Men det er usikkert, om reglen overhovedet kan bruges ved generationsskifter, påpeger rådgivningsselskab.

Lantmännen præsenterer guldrandet kvartalsregnskab

Den svenske landbrugskoncern Lantmännen har sendt regnskabet for første kvartal af 2020 ud, og det har vist et overskud på 447 millioner svenske kroner.

NIR i bagagerummet giver skarpere beslutninger

Et transportabelt NIR-apparat giver kvægrådgiver Jesper Rask Pedersen svar på tørstof, protein og meget mere i græs, majs og foderblandinger nu og her.

Spædgrisediarré kan være en hård nød at knække

Der er ikke tale om en enkeltstående løsning til de besætninger, der oplever udfordringer med tidlig spædgrisediarré. Men svinedyrlæge Kjetil Johansen har positive erfaringer med at se nærmere på de vacciner, der anvendes i forebyggelsen.

- Regeringen er med det her i gang med at nedlægge dansk landbrug

Venstres Erling Bonnesen (V) fortæller, at det virker helt surrealistisk, at regeringen ser ud til at beslutte, at der med de næste vandområdeplaner skal køres med to forskellige målstreger. År 1900 står således til at blive droppet som referenceår for klorofyl, mens man holder fast i år 1900 som referenceår for ålegræs.
Side 1 af 1851 (37013 artikler)Prev1234567184918501851Next