bannerPos

Danish Crown kan bygge til i Kina

Sådan så det ud, da første spadestik blev taget til Danish Crowns fabrik i Pinghu sidste år. Men det er ikke udelukket, at Pinghu-fabrikken får selskab af andre byggerier i Kina, siger Danish Crowns globale salgsdirektør Lars Albertsen. Foto: Danish Crown

Henning K. Andersen

19-04-2019 22:32
Manglen på svinekød i Kina kan i fremtiden få Danish Crown til at bygge endnu en fabrik i riget i midten.

Sidste år satte Danish Crown gang i byggeriet af den 17.000 kvadratmeter store forædlingsfabrik ved Pinghu i Shanghai-regionen i Kina. 
Fabrikken, der er et led i den danske slagterigigants strategi på det kinesiske marked, kommer til at stå klar til sommer i år. Byggeriet kører således efter planen i den østkinesiske provins.

Men byggeriet, der kommer i en tid, hvor svineproduktionen i Kina har det svært på grund af afrikansk svinepest (ASF, red.), kan i fremtiden blive suppleret af mere dansk byggeri for på den måde at dække den store efterspørgsel efter svinekød i det enorme land. Det siger global eksportdirektør i Danish Crown, Lars Albertsen. 

- Det kan blive konsekvensen af det, for der er ingen tvivl om, at de unge kinesere efterspørger fødevaresikkerhed og rene produkter, som vi jo er synonym med derude, siger han til Effektivt Landbrug. 

Konkurrencedygtige
Lars Albertsen regner med, at produkterne fra den kommende fabrik vil være konkurrencedygtige på det lokale marked i Shanghai overfor de mange millioner mennesker, der bor der. Og det kan skabe behov for endnu en fabrik.

- Når vi har fået fabrikken i Pinghu i gang, og den forhåbentlig er blevet den succes, som den fortjener at blive, og ud fra det område, hvor vi har placeret os – i Shanghai-området, hvor der bor 82 millioner mennesker og en fabrik der kan lave 15.000-20.000 tons om året – skulle det være nemt at få afsat, og så tænker jeg ikke, vi kan udelukke, at der kan komme en fabrik mere til.

Han tilføjer, at en udvidelse af Danish Crowns fabriksaktiviteter vil afhænge af den nye fabriks evne til at generere et overskud på selskabets aktiviteter. 

Efterspørgslen efter svinekød er enorm i Kina, på grund af de fortsatte problemer, som ASF skaber. I en prognose fra hollandske Rabobank forventes den kinesiske beholdning af svinekød at gå ned med op til 35 procent. 
 

Danske landmænd har i 25 år hjulpet kolleger i Sydøstasien

Danske landmænd på studietur til Cambodia og Vietnam blev i 1994 starten på en langsigtet hjælp til kollegerne i de krigshærgede lande.

Stadig stort behov for vanding

Behovet for vanding er stadig stort i store dele af Danmark, hvor tørkeindekset målt mandag lå mellem syv og ti.

Nordjyske landmænd har vist de vil naturen og miljøet

Ansøgningsrunden for minivådområder 2019 er nu overstået, og her har landmændene i det nordjyske igen vist, at de tager de miljøudfordringer, landbruget står overfor, seriøst.

Driftsleder: Fungerer soen – så fungerer resten

Udfordringerne med tomme søer og gaspustere var store for et år siden på Ødum Engholm ved Hadsten. Et forsøg i besætningen med tang fra de norske fjorde har imidlertid vist sig som problemløser.

Kun de ti procent bedste slagtesvineproducenter lavede overskud i 2018

Kun de cirka ti procent bedste slagtesvineproducenter formåede at lave overskud i deres driftsgren i 2018, viser nye Business Check-tal.

Valggyser i vente for tidligere landboformand

Venstre står til at få tre-fire mandater i Europa-Parlamentet. Den tidligere mangeårige KHL-formand, Asger Christensen, der er EU-kandidat for Venstre, er formentlig lige på vippen til at blive valgt ind.
Side 1 af 1543 (30858 artikler)Prev1234567154115421543Next