bannerPos

Danish Crown kan bygge til i Kina

Sådan så det ud, da første spadestik blev taget til Danish Crowns fabrik i Pinghu sidste år. Men det er ikke udelukket, at Pinghu-fabrikken får selskab af andre byggerier i Kina, siger Danish Crowns globale salgsdirektør Lars Albertsen. Foto: Danish Crown

Henning K. Andersen

19-04-2019 22:32
Manglen på svinekød i Kina kan i fremtiden få Danish Crown til at bygge endnu en fabrik i riget i midten.

Sidste år satte Danish Crown gang i byggeriet af den 17.000 kvadratmeter store forædlingsfabrik ved Pinghu i Shanghai-regionen i Kina. 
Fabrikken, der er et led i den danske slagterigigants strategi på det kinesiske marked, kommer til at stå klar til sommer i år. Byggeriet kører således efter planen i den østkinesiske provins.

Men byggeriet, der kommer i en tid, hvor svineproduktionen i Kina har det svært på grund af afrikansk svinepest (ASF, red.), kan i fremtiden blive suppleret af mere dansk byggeri for på den måde at dække den store efterspørgsel efter svinekød i det enorme land. Det siger global eksportdirektør i Danish Crown, Lars Albertsen. 

- Det kan blive konsekvensen af det, for der er ingen tvivl om, at de unge kinesere efterspørger fødevaresikkerhed og rene produkter, som vi jo er synonym med derude, siger han til Effektivt Landbrug. 

Konkurrencedygtige
Lars Albertsen regner med, at produkterne fra den kommende fabrik vil være konkurrencedygtige på det lokale marked i Shanghai overfor de mange millioner mennesker, der bor der. Og det kan skabe behov for endnu en fabrik.

- Når vi har fået fabrikken i Pinghu i gang, og den forhåbentlig er blevet den succes, som den fortjener at blive, og ud fra det område, hvor vi har placeret os – i Shanghai-området, hvor der bor 82 millioner mennesker og en fabrik der kan lave 15.000-20.000 tons om året – skulle det være nemt at få afsat, og så tænker jeg ikke, vi kan udelukke, at der kan komme en fabrik mere til.

Han tilføjer, at en udvidelse af Danish Crowns fabriksaktiviteter vil afhænge af den nye fabriks evne til at generere et overskud på selskabets aktiviteter. 

Efterspørgslen efter svinekød er enorm i Kina, på grund af de fortsatte problemer, som ASF skaber. I en prognose fra hollandske Rabobank forventes den kinesiske beholdning af svinekød at gå ned med op til 35 procent. 
 

Nord-West noteringen falder

Nord-West noteringen falder i dag med 4 euro til 60,00 €.

Som en 3-trins raket: Sæt fart på økonomien

Vil man videreudvikle sin bedrift, er det vigtigt at kende såvel ens økonomi som de rigtige nøgletal. Og så har elementer som skatteregnskab, årsrapport og fraktilanalyse med benchmark stod betydning.

Nu kan man efterisolere på en eftermiddag

Energioptimering topper danskernes ønsker for boligen, og nu kan et nyt isoleringsprodukt opfylde ønsket nemt og endda kradsefrit.

Tolv meter ballevogn

Metsjö lancerer en tolv meter udgave af MetaX ballevogn med eller uden hydraulisk lastsikring.

Comeback til tysk læsser hos nordjysk forhandler

Efter ni års fravær er Tahlers minilæssere tilbage på programmet hos Vestergaards Maskinservice. Siden sidst har læsserne blandt andet fået hydraulisk hæve/sænke-tag og ny motor.

Chaufførlærlinge er vigtige for SPF-Danmark

Når SPF-Danmark A/S tager nye chaufførlærlinge ind, er det som oftest unge mennesker med en landbrugsmæssig baggrund.

Rolig uge i majs, kartofler og sukkerroer

Der er kun registreret få angreb af skadegørere i majs, kartofler og sukkerroer i planteavlskonsulenternes registreringsnet i ugens løb.

Nemt at se græsukrudt i vintersæden lige nu

Det er nu, du skal kigge efter græsukrudt, for det er nemt at spotte i den uhøstede vintersæd, lyder det fra Seges.
Side 1 af 1587 (31737 artikler)Prev1234567158515861587Next