Direktør imod flere dyrlægebesøg

Sektordirektør i Seges Svineproduktion Christian Fink Hansen mener ikke, at Fødevarestyrelsens rapport tager hensyn til proportionerne. Den interesserer sig alene for antallet af besætninger, hvor et eller flere dyr ikke er håndteret korrekt.

- Jeg interesserer mig mere for, hvor mange dyr det drejer sig om. Det kan vi ikke se af Fødevarestyrelsens rapport.

Han peger på, at det var en halv promille af grisene i producenternes eget uafhængige kvalitetssystem, der ikke var håndteret korrekt.

- Når det så er sagt, så er ét dyr, der ikke er håndteret korrekt, selvfølgelig ét for meget. Men det er biologi, vi arbejder med. Tingene ændrer sig løbende. Jeg kender ikke nogen brancher, hvor der ikke sker fejl. Det sker der desværre også hos os, siger Christian Fink Hansen.

Han mener dog ikke, at en intensiveret rådgivningsindsats, der betyder flere dyrlægebesøg, nødvendigvis er løsningen.

 - Vi skal selvfølgelig sikre os, at procedurerne er på plads ude i besætningerne, og her spiller dyrlægerne en vigtig rolle. Men det er ikke afhængigt af antallet af dyrlægebesøg.

Mere end hver tredje fik sanktion

  • Velfærdskontrollen i 2018 viste samlet set overtrædelser i flere end hver tredje af de særligt udvalgte svinebesætninger
  • Langt de fleste politianmeldelser skyldtes, at syge eller tilskadekomne dyr ikke fik nødvendig pleje eller behandling
  • I alt var der overtrædelser i hver femte kontrollerede besætning vedrørende håndtering af syge og tilskadekomne dyr. Det er næsten på samme niveau som i 2017

 

Læs også