bannerPos

Dyretransporter har været en varm kartoffel i år

13-12-2019 10:00

Når det vækker følelser i landbruget, at der i statslige veterinærkredse synges om at give folk i branchen »det glatte lag« i forbindelse med logbogsændringer, skyldes det, at emnet har været en varm kartoffel i årets løb.

I august holdt branchesammenslutningen af grisetransportører, SamMark, således krisemøde.

Transportørerne var stærkt utilfredse med de strammere regler, der i år er trådt i kraft som en konsekvens af en politiske aftale fra december sidste år mellem den daværende VKLA-regering og Dansk Folkeparti.

At transportører og landmænd overholder reglerne, kontrolleres af statslige veterinærfolk. Altså de veterinærfolk, der forleden holdt julefrokost, hvor man sang den kritiserede, veterinære julesang. De nye regler er ifølge transportørerne blevet alt for ufleksible og rigide og har intet med forbedringer af dyrevelfærd at gøre.

Emnet er også varmt, fordi der siden 1. juli i år er sket et øget antal indladningskontroller. Fra 100 indladningskontroller om året bliver der i sommer og efterår gennemført op til 250 om måneden. Det svarer til godt 10 procent af de årlige transporter, og det omfang af kontroller løber foreløbigt året ud.

l-l

Få en plan B for generationsskiftet

Et generationsskifte involverer ofte mange familiemedlemmer, og det er ikke altid, at forventningerne er stemt helt af. Her kan et strategiforløb være løsningen, så der ligger en klar plan A for generationsskiftet – og gerne en plan B også, lyder det fra rådgivningschef.

Kameraovervågning af stalde i rivende udvikling

Jysk IT har specialiseret sig indenfor kameraovervågning af stalde. Både teknologi og efterspørgsel er i rivende udvikling – også inden for andre brancher end landbruget.

Hold fast i variable lån

Den danske rente kan sandsynligvis ryge endnu længere ned, så man skal holde fast i variable lån, lyder det fra Hans Fink, cheføkonom i Velas (tidligere LMO og Centrovice) og AgroMarkets.

Sætter fokus på malkeren

Med sin Parlour Performance Analyzer sætter SAC tal på, hvad der foregår i malkegraven. Det er blevet taget godt imod på bedrifterne både i Danmark og udlandet.

Vi elsker stadig sovs og kartofler

Selv om de seneste år har budt på et utal af forskellige madtrends, er der ikke ændret ret meget i danskernes madvaner, viser en ny undersøgelse fra Arla.

Parlamentarikere vil have indført bindende naturmål

Et flertal i Europa-Parlamentet har torsdag vedtaget, at EU bør gå foran og sikre, at 30 procent af EU’s territorium består af naturområder inden 2030. Forkert vej at gå, mener Venstres Asger Christensen.

Gør afgrøderne mere robuste med bio-stimulanter

- Planterne kan i nær fremtid stimuleres på en naturlig måde til at tiltrække mikroorganismer omkring deres rødder og blade, der gør planterne sunde og stærke, lød det på denne uges Plantekongres i Herning.

Nyt bæredygtigt foderprotein

På NutriFair offentliggjorde Danish Agro og proteinvirksomheden Unibio et nyt samarbejde omkring et bæredygtigt proteinprodukt, der måske kan blive et alternativ til eksisterende proteinkilder i dansk foderproduktion.
Side 1 af 1746 (34909 artikler)Prev1234567174417451746Next