En sænkning af Gult Kort-grænsen i sigte

- Er al faglighed fjernet fra dansk politik? Spørgsmålet blev på tirsdagens Porcusmøde stillet af dyrlæge Lars Rasmussen, der sammen med specialdyrlæge og afdelingsleder Charlotte Sonne Kristensen, Seges, fik sat fokus på de ændringer, der er i sigte på Gult Kort-området.

- Jo flere grise I producerer, jo flere grise er der, der har behov for antibiotika, og det er en af årsagerne til, at vi bare får svært ved at få de her »tons« banket i bund, forklarede Charlotte Sonne Kristensen, specialdyrlæge og afdelingsleder hos Seges Svineproduktion. Når man ser på det samlede antal tons, så falder forbruget faktisk, men det falder ikke 15 procent fra 2014, når man ser på søjlerne i diagrammet fra Seges. Årsagen er blandt andet, at vi producerer mange flere grise nu, end da aftalen trådte i kraft. Diagram: Seges Svineproduktion

»Hvad bringer fremtiden?«

Det tema var den gennemgående tråd i det program, som Porcus i tirsdags havde strikket sammen ved det årlige Fokus 35 Vital-stormøde, hvor godt 100 producenter og medarbejdere var mødt op i faciliteterne på Dalum Landbrugsskole i Odense.

Og netop hvad angår fremtiden, så bringer den mange udfordringer.

 

Ét er lokalbedøvelse ved kastration. Lokalbedøvelse er

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også