bannerPos

Seges: I 2020 bør fokus være på høj daglig tilvækst

I 2020 bør fokus være på høj daglig tilvækst, også selv om det sker på bekostning af foderudnyttelse og faldende kødprocent, bemærker Seges i et nyt notat. Arkivfoto

AF: MORTEN IPSEN

REDAKTIONSCHEF
23-01-2020 07:21
Når noteringen er høj, er det bedre at fokusere på at øge produktionen frem for at have fokus på omkostninger, viser et notat fra Seges.

Det er vigtigere at øge produktionen lige nu frem for at effektivitetsforbedre, så stykomkostningerne sænkes. Det viser notatet »Økonomiske konsekvensberegninger – januar 2020« fra Seges.

Notatet, der kan ses på Landbrugsinfo.dk, handler om muligheden for at score en økonomisk gevinst ved at skifte fokus fra omkostningsminimering i lavkonjunkturer til outputmaksimering i højkonjunkturer. Også selvom de marginale omkostninger stiger.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Interview skal være med til at sikre et vellykket generationsskifte

Når generationsskiftet sker inden for familien, stilles der ekstra store krav til processen. Østdansk Landboforening & Sagro har udviklet en ny model til at interviewe deltagerne i generationsskiftet for at sikre et succesfuldt skifte, fremgår det af ostdansk.dk.

Omdan din virksomhed til et selskab og udskyd skatten

Særligt for svineproducenter kan der være en skattemæssig gevinst i at omdanne sin virksomhed til et ApS eller A/S, vurderer rådgivningsselskab. Netop nu kan omdannelsen klares skattefrit. 

Smågrisepriserne buldrer videre opad

Den tyske Nord-West-notering steg mandag med 1,5 euro. Yderlige stigninger i vente i næste uge.

Digitale løsninger gør din hverdag lettere og giver bonus på bundlinjen

Vejen til bedre overblik, mere tid og en bonus på bundlinjen ligger lige foran dig.

Stort set uændret svinebestand

Danmarks Statistik har opgjort antallet af svin i Danmark pr. 1. kvartal i år. Tallene viser, at den samlede svinebestand i Danmark var 12,7 mio. svin 1. januar 2020, hvilket er en smule over sidste års niveau.

Stolthed, klima og bæredygtighed i fokus på Fjerkræskongres 2020

Hvordan håndterer man i praksis bæredygtigheds- og klimadagsordnen som fjerkræproducent? Det bliver et af hovedpunkterne på årets fjerkrækongres, der snart finder sted.

Stolthed, klima og bæredygtighed i fokus på Fjerkræskongres 2020

Hvordan håndterer man i praksis bæredygtigheds- og klimadagsordnen som fjerkræproducent? Det bliver et af hovedpunkterne på årets fjerkrækongres, der snart finder sted.

Syv nye traktorer klar til levering

A.P. Andersen Maskinfirma I/S i Gjerndrup nær Brørup har travlt i denne uge med klargøringen af ikke mindre end syv nye traktorer, der skal klargøres til levering.
Side 1 af 1772 (35435 artikler)Prev1234567177017711772Next