bannerPos

Nord-West-noteringen fortsætter himmelflugten

For et år siden lå Nord-West-noteringen på 287 kroner. Det tal er næsten fordoblet siden. Arkivfoto

AF: HENNING K. ANDERSEN

JOURNALIST
02-12-2019 14:10
Den tyske smågrisenotering, Nord-West-noteringen steg mandag med tre euro til 66 euro, mens noteringen for 8-kilos grise steg med to euro til 43,40 euro. I næste uge er udsigt til mere af samme skuffe.

Efter den tyske slagtesvinenotering har nået to euro pr. kilogram, fortsætter også smågrisenoteringerne med delvis kraftige prisstigninger. Efterspørgslen er stor, og udbuddet er langt fra at være tilstrækkeligt til at dække slagtesvineproducenternes høje efterspørgsel. Derudover eksporterer Holland flere og flere smågrise til Spanien, hvilket øger underskuddet på det tyske marked. Det skriver Danske Svineproducenter i en markedsorientering.

På det tyske slagtesvinemarked anbefaler nogle omsætterne p.t at udnytte det nuværende prisniveau og at levere slagteklare grise så snart som muligt til slagteriet. Man ved godt, at vi vil komme til at mangle nogle slagtedage i forbindelse med jul og nytår. Desuden plejer slagteriernes efterspørgsel at falde allerede nogle få uger før jul. Derfor er det ikke usandsynligt, at den tyske slagtesvinenotering vil give lidt efter i løbet af december/januar måned.

På kødmarkedet er hele slagtekroppen steget med ca. 12 cent (ca. 89 øre) i forrige slagteuge. Den prisdrivende faktor er ikke længere kun eksporten til Kina, men også den stigende efterspørgsel på det europæiske hjemmemarked i forbindelse med jul. I Kina gav de gennemsnitlige grisepriser lidt efter i de seneste uger. Desuden skal man være klar over, at europæisk grisekød ikke længere kan afskibes til Kina i tide til det kinesiske nytårsfest. Ikke desto mindre går alle markedseksperter ud fra, at efterspørgslen i Asien vil blive på højt niveau – også efter det kinesiske nytårsfest. 

Den tyske VEZG-smågrisenotering indikerer, at Nord-West noteringen i næste uge vil stige med yderligere 3.5 euro til 69,50 euro. Det svarer til 555 danske kroner inklusiv vægtregulering.

Forlængelse af køresilo gav maksimalt straksfradrag

Landsskatteretten mente, at en forlængelse af to køresiloer var en bygningsbestanddel til stalden. Derfor kunne landmanden trække hele udgiften til forlængelsen fra som straksfradrag, skriver Seges på Landbrugsinfo.dk.

Svinenoteringen falder igen

Danish Crowns notering for slagtesvin falder igen. Noteringen for uge 23 står på 11,40 kroner, og dermed falder noteringen med 30 øre.

igus åbner digital innovations messen 2020

Mere end 100 motion plastics innovationer viser hvordan kunderne kan reducere omkostninger og forbedre deres teknologi

Opfrisk kursus i sprøjtebevis hurtigst muligt

Miljøstyrelsen har på grund af corona-krisen givet dispensation for de sprøjtecertifikater, der er udløbet efter 1. september 2019. Men dispensationen løber kun frem til den 31. december, så man bør hurtigst muligt få opdateret sit bevis, siger rådgiver.

Ny skadevolder får økologer til at så vårhvede i november

Bygfluens larve har de seneste år taget 30 procent af udbyttet i vårhvede. Derfor eksperimenterer økologer nu med at så vårhveden i november, hvilket ser ud til at give flere fordele i økologisk planteavl.

FirstFarms starter 2020 med millionoverskud

Landbrugskoncernen FirstFarms, der driver landbrug i Østeuropa, kom ud af første kvartal 2020 med et overskud før skat på 6,9 millioner kroner. Koncernen fastholder sine forventninger til hele året på trods af de usikre markedsvilkår.
Side 1 af 1848 (36948 artikler)Prev1234567184618471848Next