bannerPos

Nord-West-noteringen fortsætter himmelflugten

For et år siden lå Nord-West-noteringen på 287 kroner. Det tal er næsten fordoblet siden. Arkivfoto

AF: HENNING K. ANDERSEN

JOURNALIST
02-12-2019 14:10
Den tyske smågrisenotering, Nord-West-noteringen steg mandag med tre euro til 66 euro, mens noteringen for 8-kilos grise steg med to euro til 43,40 euro. I næste uge er udsigt til mere af samme skuffe.

Efter den tyske slagtesvinenotering har nået to euro pr. kilogram, fortsætter også smågrisenoteringerne med delvis kraftige prisstigninger. Efterspørgslen er stor, og udbuddet er langt fra at være tilstrækkeligt til at dække slagtesvineproducenternes høje efterspørgsel. Derudover eksporterer Holland flere og flere smågrise til Spanien, hvilket øger underskuddet på det tyske marked. Det skriver Danske Svineproducenter i en markedsorientering.

På det tyske slagtesvinemarked anbefaler nogle omsætterne p.t at udnytte det nuværende prisniveau og at levere slagteklare grise så snart som muligt til slagteriet. Man ved godt, at vi vil komme til at mangle nogle slagtedage i forbindelse med jul og nytår. Desuden plejer slagteriernes efterspørgsel at falde allerede nogle få uger før jul. Derfor er det ikke usandsynligt, at den tyske slagtesvinenotering vil give lidt efter i løbet af december/januar måned.

På kødmarkedet er hele slagtekroppen steget med ca. 12 cent (ca. 89 øre) i forrige slagteuge. Den prisdrivende faktor er ikke længere kun eksporten til Kina, men også den stigende efterspørgsel på det europæiske hjemmemarked i forbindelse med jul. I Kina gav de gennemsnitlige grisepriser lidt efter i de seneste uger. Desuden skal man være klar over, at europæisk grisekød ikke længere kan afskibes til Kina i tide til det kinesiske nytårsfest. Ikke desto mindre går alle markedseksperter ud fra, at efterspørgslen i Asien vil blive på højt niveau – også efter det kinesiske nytårsfest. 

Den tyske VEZG-smågrisenotering indikerer, at Nord-West noteringen i næste uge vil stige med yderligere 3.5 euro til 69,50 euro. Det svarer til 555 danske kroner inklusiv vægtregulering.

Kvælstofønsker: Knud Jeppesen i hveden

Knud Jeppesen hjælper til med at høste omkring 170 hektar hvede nær Jelling. Kvaliteten er god, og udbyttet er rimeligt, selvom han ville ønske, at planterne kunne have fået mere kvælstof. Til trods for landmændenes begrænsninger er høsten stadig en dejlig tid på året. Især når vejret er helt perfekt, og der er ekstra sved på panden. Vi var med i marken.

Vilomix: Tørsyremix kan hjælpe med at bevare foderets værdi

Ifølge foderfirma er det muligt at halvere antallet af mikroorganismer, når der tilsættes 2-3 kg tørsyre pr. tons fuldfoder.

Landsforskelle i græs og majs

Generelt klarer foderafgrøderne sig ikke så tosset, men flere steder kunne godt bruge vand nu.

Der er rigeligt med hvede på globalt plan

Denne måneds WASDE-rapport fra det amerikanske landbrugsministerium viste, at der som forventet er masser af hvede tilgængeligt på globalt plan. Dette til trods for at vi her i Europa oplever en nedgang i hvedeproduktionen.

Supermagnet klar til september

BvL er klar med en magnet til fodervogne, som er så kraftig, at man skal passe på sin mobil og tablet i dens nærhed.

Nogle landmænd rådes til at dyrke vinterbyg på et forkert grundlag

Selvfølgelig skal både landmænd og deres rådgivere arbejde efter landets love og regler, selvom disse er både rigide og fagligt uforstandige. Men landmændenes frustrationer bliver større, når de rådgives til at gå på kompromis med fagligheden, selv hvor dette ikke er nødvendigt.

Hellere 20 minutter for meget end 5 minutter for lidt i foderblanderen

Ifølge Bulldog Agri kan de fleste blandere i dag håndtere kompaktfoder, når de ellers er udstyret med ordentlige knive og gode, store snegle, som kan levere et stort foderflow i karret.
Side 1 af 1897 (37926 artikler)Prev1234567189518961897Next