bannerPos

Nord-West-noteringen fortsat stille

Balancen i svinemarkedet i Tyskland betyder fortsat, at Nord-West-noteringen ikke rører på sig.

AF: HENNING K. ANDERSEN

JOURNALIST
02-09-2019 11:55
Heller ikke i denne uge rører Nord-West-noteringen på sig. Noteringen er i denne uge fortsat på 57 euro, mens noteringen for 8-kilos svin er på ligeledes uændrede 37,40 euro.

Smågrisemarkedet er i balance, og der er ingen større problemer med at afsætte frie partier for tiden. De fleste europæiske smågrisenoteringer er således uændrede, mens den danske puljenotering endog stiger lidt. Det tyder på, at mange markedsinteressenter forventer fortsat stigende slagtesvinenoteringer i de kommende uger. Det oplyser Danske Svineproducenter i en markedsorientering.
 
Slagteklare grise er efterspurgte på det tyske slagtesvinemarked, imidlertid tillader det europæiske kødmarked ingen prisstigninger lige nu. På den anden side fortsætter prisopsvinget på eksportmarkederne. I Kina er gennemsnitsprisen steget til cuirka 26 kroner pr. kilo. 

Markedseksperterne regner med, at eksporten til Kina vil stige kraftigt i de kommende måneder. Som situationen ser ud for tiden, burde det også trække svinenoteringerne lidt opad i Europa, selvom slagtesvinenoteringen typisk falder i løbet af efteråret.
 
Den tyske VEZG-smågrisenotering indikerer, at Nord-West noteringen også i næste uge vil være uændret 57,00 euro, hvilket svarer til 462 kroner inklusiv vægtregulering.
 

Stille hvedeeksportmarked

Investeringsfondene satte sig på hænderne forud for forlænget weekend i det amerikanske. Argentinsk sojaindustri lider.

Godt år for Gråkjær

Entreprenørvirksomheden Gråkjær har travlt med at projektere og opføre en lang række projekter i Danmark, Norge, Sverige og Tyskland, og virksomheden har lagt strategien for fremtiden ud fra et marked, der ser positivt ud. Dog med coronakrisen som en joker i branchen.

Udstillere glæder sig til Agromek

Blandt udstillere på Agromek ’21 er der store forventninger til igen at kunne møde landmændene på messestandene.

John Deere sælger SABO til Mutares

John Deere har meddelt, at der er underskrevet en aftale om at sælge SABO Maschinenfabrik til Mutares SE & Co. Overdragelsen er betinget af lovmæssig godkendelse af Federal Cartel Office Bundeskartellamt i Tyskland.

Nyt koncept afløser årets Svinekongres

Landbrug & Fødevarer Svineproduktion og Seges Svineproduktion står bag nyt koncept, som afløser årets Svinekongres. Men fokus på faglig viden og netværk bliver – næsten - lige som det plejer.

Svinenoteringen ryger under 11 kroner

For første gang i år kommer noteringen for slagtesvin fra Danish Crown under 11 kroner. Næste uge falder noteringen nemlig med 30 øre til 10,80 kroner.

Nature Energy indgår grøn kæmpeaftale med Shell

Nature Energy og Shell har indgået en stor aftale, hvor Nature Energy sælger biogas til Shell Energy i Europa. Aftalen er til dato den største af sin slags i verden og beviser, at biogas er en vigtig del af den grønne omstilling i hele Europa.

Fælles front mod mulig retssag om efterafgrøder

Landbrug & Fødevarer og de fire landboforeninger, der har afsluttet en juridisk forundersøgelse vedrørende en mulig retssag om efterafgrøder, har nu drøftet de mulige veje i det juridiske spor.

Danskerne køber dobbelt op på økologisk frugt og grønt

Danskerne køber dobbelt op på økologisk frugt og grøntDanskerne er for alvor slået ind på en grønnere levevej. Det er især økologiske frugter og grøntsager, som fylder mere på danskernes grønnere tallerkener. Ifølge Danmarks Statistik er salget af økologisk frugt og grønt steget med 143 procent i årene 2015-19.

Optimer udbyttet med en godt afdrænet mark

Dræning har altid været højt prioriteret på Ultanggaard ved Haderslev. Landmand Asmus Fromm-Christiansen er syvende generation på bedriften og både han og hans far bruger en del tid og penge på dræning. Det fortalte han på en temadag om dræning hos SLF.
Side 1 af 1871 (37406 artikler)Prev1234567186918701871Next