bannerPos

Nord-West-noteringen fortsat stille

Balancen i svinemarkedet i Tyskland betyder fortsat, at Nord-West-noteringen ikke rører på sig.

Henning K. Andersen

Journalist, Effektivt Landbrug
02-09-2019 11:55
Heller ikke i denne uge rører Nord-West-noteringen på sig. Noteringen er i denne uge fortsat på 57 euro, mens noteringen for 8-kilos svin er på ligeledes uændrede 37,40 euro.

Smågrisemarkedet er i balance, og der er ingen større problemer med at afsætte frie partier for tiden. De fleste europæiske smågrisenoteringer er således uændrede, mens den danske puljenotering endog stiger lidt. Det tyder på, at mange markedsinteressenter forventer fortsat stigende slagtesvinenoteringer i de kommende uger. Det oplyser Danske Svineproducenter i en markedsorientering.
 
Slagteklare grise er efterspurgte på det tyske slagtesvinemarked, imidlertid tillader det europæiske kødmarked ingen prisstigninger lige nu. På den anden side fortsætter prisopsvinget på eksportmarkederne. I Kina er gennemsnitsprisen steget til cuirka 26 kroner pr. kilo. 

Markedseksperterne regner med, at eksporten til Kina vil stige kraftigt i de kommende måneder. Som situationen ser ud for tiden, burde det også trække svinenoteringerne lidt opad i Europa, selvom slagtesvinenoteringen typisk falder i løbet af efteråret.
 
Den tyske VEZG-smågrisenotering indikerer, at Nord-West noteringen også i næste uge vil være uændret 57,00 euro, hvilket svarer til 462 kroner inklusiv vægtregulering.
 

Lille ko har mange store fordele

Selvom jerseykoen er en lille ko, er den stor rundt omkring i verden. Og hvis det står til Dansk Jersey bliver den, grundet sine resultater, endnu større de kommende år.

L&F beder minister om alternativer til efterafgrøder

I et brev til fødevareminister Mogens Jensen (S) beder Landbrug & Fødevarer om flere virkemidler til at opfylde miljøkravene.

Sprøjtning af pløjefri vinterraps i efteråret

Især sent såede og pløjefri vinterrapsmarker skal hjælpes bedst muligt mod rapsjordlopper og spildkorn, lyder det fra FRDK.

Stor optimisme op til årets sukkerroe-kampagne

Prøvetagninger tyder på, at årets sukkerroehøst kan blive rigtig god. Ses van der Have afholdt torsdag marktræf i samarbejde med Nordic Sugar og Bayer på Holgershaab ved Nørre Vedby på Nordfalster.

Tidlig etablering af vintersæd øger behovet for ukrudtsbeskyttelse

Ved senere ukrudtsbekæmpelse skal dosisen hæves for at opnå en tilsvarende effekt, påpeger Patriotisk Selskab. Der må aldrig behandles med prosulfocarb på tør sort jord inden fremspiringen.

ØL: - Vi skal levere på samfundets behov

Vandselskaberne er ligesom den brede befolkning ikke i tvivl om, at de vil have rent vand, og det vil blandt andet sige: Vand fri for alle rester fra landbrugets forbrug af syntetiske pesticider. Det samme gælder i vores mad. Vores kampagne er i det lys et debatindlæg, som kobler borgernes ønske om rent drikkevand med, at de aktivt kan vælge økologi.
Side 1 af 1632 (32632 artikler)Prev1234567163016311632Next