bannerPos

Noteringerne stiger fortsat

Den grundlæggende markedssituation i EU har ikke ændret sig. Levendemarkedet og kødmarkedet udvikler sig stadigvæk i forskellige retninger. Smertensbarnet er derfor efterspørgslen efter kød på hjemmemarkederne i flere af landene, fordi vejret ikke giver anledning til grillaktiviteter.

Per Jørgensen

Journalist
21-05-2019 15:07
Den positive trend fortsætter på det europæiske slagtesvinemarked. Noteringerne i de forskellige EU-lande stiger stadig i forskellig størrelsesorden.

Den grundlæggende markedssituation i EU har ikke ændret sig. Levendemarkedet og kødmarkedet udvikler sig stadigvæk i forskellige retninger. Smertensbarnet er derfor efterspørgslen efter kød på hjemmemarkederne i flere af landene, fordi vejret ikke giver anledning til grillaktiviteter. Som resultat heraf er nogle delstykker under pres i forhold til at blive afsat. Det er disse forhold og lignende, som markedsinteressenter fra forskellige EU-lande beretter om.

Begrundelsen for, at noteringerne alligevel steg, skal findes i det fortsat lille levendeudbud. Slagterierne er i konkurrence med hinanden og må kæmpe om slagteklare svin på tværs af landegrænserne. Derfor steg både den ledende tyske notering og den danske med 4 korrigerede cent, og andre noteringer steg mindre.

I Holland er stemningen noget mere dæmpet. De hollandske slagterier trådte på bremsen, så den hollandske »beursprijs« (børspris) kun steg med 1 cent, altså en noget mindre stigning end i de andre EU-lande. I Storbritannien faldt den korrigerede notering som følge af valutasvingninger.

På grund af de forskellige prisspring landede Holland på sidstepladsen efter Danmark i gruppen af de fem EU-lande med flest svin. Spanien ligger fortsat på førstepladsen efterfulgt af Tyskland.Situationen på levendemarkedet er i ugens begyndelse fortsat positiv. De slagteklare svin er til rådighed i overskuelige mængder og efterspørges godt. Der forventes derfor som minimum en stabil til en positiv prisudvikling på det tyske marked. På det europæiske marked handles såvel ferske skinker som øvrige udskæringer til stort set uforandret prisniveau i denne uge.

Ligeledes til det engelske baconmarked sker handlen til stort set uforandret prisniveau. Til markederne uden for Europa rapporteres der om en rolig efterspørgsel fra Kina i disse uger, mens der er en stabil afsætning til Japan.

Landmænd: Vi vander meget mindre, end kommunen tror

Masser af boringer til markvanding er ikke i brug i Aabenraa kommune. Men det tror kommunen, lyder det fra LandboSyd. Og det giver landmændene problemer med at få tilladelser.

18.000 gæster fredag og regnvejr lørdag i Odense

Efter en flot start i solskin er det fynske dyrskue druknet i regn i dag, hvor de bedste dyr blev kåret. Til gengæld er vejrudsigten lovende for skuets sidste dag søndag.

Den nye ferielov – er din virksomhed klar

Med den nye ferielov indføres samtidighedsferie, som betyder, at lønmodtageren kan afholde ferie samtidig med, at den optjenes.

Vandforsyningsselskab ønsker samarbejde med landmænd

Trefor Vand, Danmarks fjerdestørste vandforsyningsselskab, står over for at skulle lave hundredvis af aftaler med landmænd om pesticidfri drift nær vandboringer. Selskabets virkemiddel lige nu er frivillige aftaler. Selskabet vil lave aftale både inde og uden for BNBO.

Agromek-bussen er stort set fyldt til Borgeby

Der er ved at være fyldt op i Agromek-bussen, der kører fra Midtjylland til Sydsverige i forbindelse med Borgeby Fältdagar den 26. juni. Men det er stadig muligt at komme med.
Side 1 af 1565 (31282 artikler)Prev1234567156315641565Next