bannerPos

Noteringerne stiger fortsat

Den grundlæggende markedssituation i EU har ikke ændret sig. Levendemarkedet og kødmarkedet udvikler sig stadigvæk i forskellige retninger. Smertensbarnet er derfor efterspørgslen efter kød på hjemmemarkederne i flere af landene, fordi vejret ikke giver anledning til grillaktiviteter.

AF: PER JØRGENSEN

JOURNALIST
21-05-2019 15:07
Den positive trend fortsætter på det europæiske slagtesvinemarked. Noteringerne i de forskellige EU-lande stiger stadig i forskellig størrelsesorden.

Den grundlæggende markedssituation i EU har ikke ændret sig. Levendemarkedet og kødmarkedet udvikler sig stadigvæk i forskellige retninger. Smertensbarnet er derfor efterspørgslen efter kød på hjemmemarkederne i flere af landene, fordi vejret ikke giver anledning til grillaktiviteter. Som resultat heraf er nogle delstykker under pres i forhold til at blive afsat. Det er disse forhold og lignende, som markedsinteressenter fra forskellige EU-lande beretter om.

Begrundelsen for, at noteringerne alligevel steg, skal findes i det fortsat lille levendeudbud. Slagterierne er i konkurrence med hinanden og må kæmpe om slagteklare svin på tværs af landegrænserne. Derfor steg både den ledende tyske notering og den danske med 4 korrigerede cent, og andre noteringer steg mindre.

I Holland er stemningen noget mere dæmpet. De hollandske slagterier trådte på bremsen, så den hollandske »beursprijs« (børspris) kun steg med 1 cent, altså en noget mindre stigning end i de andre EU-lande. I Storbritannien faldt den korrigerede notering som følge af valutasvingninger.

På grund af de forskellige prisspring landede Holland på sidstepladsen efter Danmark i gruppen af de fem EU-lande med flest svin. Spanien ligger fortsat på førstepladsen efterfulgt af Tyskland.

Situationen på levendemarkedet er i ugens begyndelse fortsat positiv. De slagteklare svin er til rådighed i overskuelige mængder og efterspørges godt. Der forventes derfor som minimum en stabil til en positiv prisudvikling på det tyske marked. På det europæiske marked handles såvel ferske skinker som øvrige udskæringer til stort set uforandret prisniveau i denne uge.

Ligeledes til det engelske baconmarked sker handlen til stort set uforandret prisniveau. Til markederne uden for Europa rapporteres der om en rolig efterspørgsel fra Kina i disse uger, mens der er en stabil afsætning til Japan.

Godt år for Gråkjær

Entreprenørvirksomheden Gråkjær har travlt med at projektere og opføre en lang række projekter i Danmark, Norge, Sverige og Tyskland, og virksomheden har lagt strategien for fremtiden ud fra et marked, der ser positivt ud. Dog med coronakrisen som en joker i branchen.

Udstillere glæder sig til Agromek

Blandt udstillere på Agromek ’21 er der store forventninger til igen at kunne møde landmændene på messestandene.

John Deere sælger SABO til Mutares

John Deere har meddelt, at der er underskrevet en aftale om at sælge SABO Maschinenfabrik til Mutares SE & Co. Overdragelsen er betinget af lovmæssig godkendelse af Federal Cartel Office Bundeskartellamt i Tyskland.

Nyt koncept afløser årets Svinekongres

Landbrug & Fødevarer Svineproduktion og Seges Svineproduktion står bag nyt koncept, som afløser årets Svinekongres. Men fokus på faglig viden og netværk bliver – næsten - lige som det plejer.

Svinenoteringen ryger under 11 kroner

For første gang i år kommer noteringen for slagtesvin fra Danish Crown under 11 kroner. Næste uge falder noteringen nemlig med 30 øre til 10,80 kroner.

Nature Energy indgår grøn kæmpeaftale med Shell

Nature Energy og Shell har indgået en stor aftale, hvor Nature Energy sælger biogas til Shell Energy i Europa. Aftalen er til dato den største af sin slags i verden og beviser, at biogas er en vigtig del af den grønne omstilling i hele Europa.

Fælles front mod mulig retssag om efterafgrøder

Landbrug & Fødevarer og de fire landboforeninger, der har afsluttet en juridisk forundersøgelse vedrørende en mulig retssag om efterafgrøder, har nu drøftet de mulige veje i det juridiske spor.

Danskerne køber dobbelt op på økologisk frugt og grønt

Danskerne køber dobbelt op på økologisk frugt og grøntDanskerne er for alvor slået ind på en grønnere levevej. Det er især økologiske frugter og grøntsager, som fylder mere på danskernes grønnere tallerkener. Ifølge Danmarks Statistik er salget af økologisk frugt og grønt steget med 143 procent i årene 2015-19.

Optimer udbyttet med en godt afdrænet mark

Dræning har altid været højt prioriteret på Ultanggaard ved Haderslev. Landmand Asmus Fromm-Christiansen er syvende generation på bedriften og både han og hans far bruger en del tid og penge på dræning. Det fortalte han på en temadag om dræning hos SLF.

Jensen Seeds styrker produktionsplatform med fransk opkøb

Jensen Seeds, der er en del af DLF-koncernen, underskrev i går aftale om opkøb af det franske frøfirma Astera Seed, der ligesom Jensen Seeds er specialiseret i produktion af grøntsagsfrø. Opkøbet betyder, at Jensen Seeds nu kan øge udbuddet af grøntsagsfrø til kunderne.
Side 1 af 1871 (37405 artikler)Prev1234567186918701871Next