Nyt notat beskriver oprindelsen af PRRS-varianten hos Hatting

Seges Svineproduktion beskriver i et nyt notat den nye variant af PRRS1 og resultatet af de undersøgelser der er gennemført for at sporer oprindelsen af virusset der smittede Hattings ornestation ved Horsens.

Hattings PRRS-negative ornestation i Horsens blev i sommers smittet med PRRS1. Det efterfølgende opklaringsarbejde viste, at en hidtil ukendt PRRS1-variant var kommet ind på ornestationen og havde smittet besætningens grise.

Denne nye PRRS1-variant viste sig at være en blanding (rekombinant) mellem de to PRRS stammer, der er i vaccinerne Unistrain PRRS og Suvaxyn PRRS MLV.

Denne nye PRRS1-variant blev ligeledes fundet retrospektivt i en besætning cirka seks kilometer væk fra ornestationen, hvor begge vacciner havde været i brug.

Ifølge Seges Svineproduktion, er det derfor overvejende sandsynligt, at den nye rekombinante PRRS1-variant opstod i nabobesætningen. Det meddeler de i et nyt notat.

Hvordan denne nye PRRS1-variant blev introduceret på ornestationen, vides dog ikke. PRRS er dog kendt for at kunne spredes via luften.

Læs mere om opklaringen i notat nummer 2005 via svineproduktion.dk.

cab

Læs også