Polen bygger også vildsvinehegn

Den polske regering er på vej til at vedtage en plan om at bygge et hegn, der skal holde vildsvin og dermed afrikansk svinepest ude af landet.

Hegnet kommer til at gå langs den polske grænse mod Rusland, Hviderusland og Ukraine. Det er meningen, at arbejdet med at bygge hegnet på over 1200 kilometer skal starte i slutningen af 2018.

Hegnet bygges i galvaniseret stål, og bliver to meter højt, og skal graves ned i jorden, hvilket skulle forhindre vildsvin i at kunne komme ind på polsk territorie.

- Hegnet skal bygges, så vi er sikret. Vi skal holde vildsvin ude af landet, så vores svineavlere kan være sikre, siger Robert Telus, der er parlamentsmedlem for det ledende Lov- og Ordensparti i det polske parlament.

Der er dog delte meninger om, hvor effektivt hegnet vil være, da der ved Polens østlige grænser også er søer og floder, hvilket kunne betyde, at vildsvin kunne komme ind i Polen af den vej. Der har allerede været over 100 tilfælde af afrikansk svinepest i Polen.

Det forventes, at det senest i denne uge vil blive vedtaget af den polske regering at bygge det massive hegn. Det kommer til at koste cirka en halv milliard kroner.

Læs også