Svinekød kan trække oksekød med op

Hvis prisen på svinekød som forventet fortsætter i et højt niveau, vil andre typer kød følge med. Det gælder ikke mindst oksekød, vurderer Peter Arendt, minAgro.

Har man sagt stigende svinekødspriser, må man også sige stigende oksekødspriser.

I hvert fald med den markedsudvikling, vi ser i disse måneder. Det skyldes, at kineserne er på en nærmest desperat jagt efter svinekød som erstatning for de millioner af tons svinekød, de har mistet til den omsiggribende svinepest i Kina.

Og selvom mange kinesere foretrækker svinekød, så vil en del af kødmarkedets behov blive dækket af andet end svinekød.

Vildt svinemarked smitter af

Det betyder, at en stigende svinekødspris ikke kan undgå at smitte af på efterspørgslen på oksekød i Kina. Og med stigende efterspørgsel følger også stigende priser.

- Der er en tendens til, at oksekød vil følge med op før eller siden. Det handler simpelthen om at skaffe proteinholdigt kød i Kina, pointerer markedsekspert Peter Arendt, minAgro.

Han forklarer, at der allerede er bevægelser i markedet, som tyder på, at oksekød bliver mere værdifuldt. Også i Danmark.

- Den amerikanske pris på oksekød er allerede stukket af. Jeg forventer, at det også kommer til at smitte af på Europa – herunder Danmark, pointerer Peter Arendt.

jll@effektivtlandbrug.dk
telefon 63 38 25 48

Læs også