bannerPos

Uændret notering

Uændret notering frem til mandag den 6. januar på kr. 13,30.

AF: PER JØRGENSEN

JOURNALIST
12-12-2019 14:27
Det europæiske marked for grisekød har udviklet sig særdeles positivt de seneste uger. Derfor sænkes noteringen ikke som planlagt med 30 øre i næste uge. Den forbliver i stedet uændret på kr. 13,30 frem til mandag den 6. januar.

- Markedet i Europa har været meget trægt hen over efteråret, men gennem de seneste uger er priserne løftet, og derfor kan vi også holde noteringen lidt højere, end vi forventede, da vi i starten af november meldte noteringen ud for perioden frem til nytår, fortæller Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown Pork.

Der er et godt marked for alle dele af grisen, men det er særligt de typiske ”juleudskæringer” som skinke og kamme, der er steget i pris de seneste uger.

- Da vi meldte noteringen ud i november, skete det med udgangspunkt i den del af vores varer, vi allerede havde solgt på det tidspunkt. Samtidig ville vi gerne give ejerne klar besked om prisen på grisen, så vi fik en jævn tilførsel af grise frem til midten af december, hvor aktiviteten i markedet falder en del, siger Lars Albertsen.

Efterspørgslen fra landene udenfor Europa er stadigvæk stor. Det er ikke overraskende Kina, der trækker markedet, men der er også en stigende interesse fra Japan og andre lande i Sydøstasien.

Kragmann overtager Maskinpartner

Kragmann har overtaget Maskinpartner i Vejle. Alle aktiviteterne i Maskinpartner fortsætter uændret.

Bundlinjen som vigtigste nøgletal

Det økonomiske resultat er det afgørende fokus.

Rigsrevisionen kritiserer kontrol og sanktioner af dyretransportører

Miljø- og Fødevareministeriet får skarp kritik i en ny rapport fra Rigsrevisionen for ikke at leve op til sit ansvar med at kontrollere og sanktionere dyretransportører, der overtræder dyrevelfærdsreglerne. Dyrenes Beskyttelse efterlyser et nyt kontrolsystem.
Side 1 af 1752 (35040 artikler)Prev1234567175017511752Next