bannerPos

Vær særligt opmærksom på disse typer toksiner

Meldrøje dannes af sæksporesvampene calviceps purpurea og calviceps paspali. Svampene danner alkaloider, som er en gruppe af toksiner, der er giftige for dyr og mennesker. Sporer fra svampene spredes i naturen på det tidspunkt, hvor korn og græs blomstrer. Når sporene rammer ned i blomsten på korn eller græs, ændres arveanlæggene, så der i stedet for normal frødannelse dannes mørke kerner.

Jacob Lund-Larsen

Chefredaktør
11-05-2019 11:58

Toksiner, der dannes efter høst ved dårlige lagerforhold, er de såkaldte ochratoksiner. Toksin-produktionen foregår kun, når korn og proteinfoderstoffer oplagres under uhensigtsmæssige forhold, f.eks. hvis kornet ikke er tørret tilstrækkeligt inden lagring.

Vil du læse det hele?

Få 14 dages gratis digital adgang, uden binding

Indtast din e-mail og få tilsendt en adgangskode med det samme

Opret gratis abonnement

Leverer individuelle løsninger til hver landmand

Kør med maskinerne året rundt, men betal leasingydelserne i oktober, november og december, når likviditeten på bedriften har det bedst, lyder et tilbud.

Sen sprøjtning i vårsæd til forebyggelse af aks- og strånedknækning

Det anbefales kun at vækstregulere vårsæd, hvis der er en meget frodig vækst. Svampesprøjtning har også effekt mod aks- og strånedknækning.

Intensivt landbrug er vejen frem for klimaet

Hvis man lod os gødske mere, kunne dansk landbrug alene løse den danske del af klimaopgaven, mener skribenten.

Tilsagn om tilskud til jordfordeling

Klarlæg allerede nu, om der kan være grundlag for en jordfordeling, inden der åbnes for ansøgninger til en ny tilskudsordning, lyder rådet fra Søren Nørgaard Sørensen, advokat og partner, HjulmandKaptain.

Hvor tjener man pengene i sit markbrug?

Når man kender sine omkostninger og arbejder med sine nøgletal, stiger interessen for bedriften og evnen til forandringer. - Man tjener derfor typisk mere ved at deltage i et DB2-tjek, påpeger maskinkonsulent Christian Rabølle, VKST.
Side 1 af 1542 (30839 artikler)Prev1234567154015411542Next