bannerPos

Vær særligt opmærksom på disse typer toksiner

Meldrøje dannes af sæksporesvampene calviceps purpurea og calviceps paspali. Svampene danner alkaloider, som er en gruppe af toksiner, der er giftige for dyr og mennesker. Sporer fra svampene spredes i naturen på det tidspunkt, hvor korn og græs blomstrer. Når sporene rammer ned i blomsten på korn eller græs, ændres arveanlæggene, så der i stedet for normal frødannelse dannes mørke kerner.

AF: JACOB LUND-LARSEN

CHEFREDAKTØR
11-05-2019 11:58

Toksiner, der dannes efter høst ved dårlige lagerforhold, er de såkaldte ochratoksiner. Toksin-produktionen foregår kun, når korn og proteinfoderstoffer oplagres under uhensigtsmæssige forhold, f.eks. hvis kornet ikke er tørret tilstrækkeligt inden lagring.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Frygt for corona-virus på aktiemarkederne

Frygt for Coronavirus sender aktiemarkeder i gulvet.

Danmark arbejder for så grøn landbrugsstøtte som muligt

EU’s landbrugsministre mødtes mandag til møde i Bruxelles. Fra dansk side blev der opfordret til, at EU’s grønne mål i »Green Deal« bliver udgangspunktet for landbrugspolitikken fremover.

Tips til svineproducenter med overskud

De gode tider i den danske svinesektor bør bruges til at sikre fremtiden bedst muligt. Hvordan du gør det, kan du læse mere om i en ny pjece, som Landbrug & Fødevarer har udgivet.

Få et billede af økonomien i landbruget lige nu

LandboSyd præsenterer tirsdag den 4. februar de første regnskabstal for 2019 samt aktuel prognose for 2020. Grundlaget er et solidt talmateriale fra 400 regnskaber.

Uændret tysk notering

Nord-West noteringen er i dag uændret 71,00 euro. Nord-West noteringen for 8-kilos grise er i dag ligeledes uændret 46,60 euro.

Pas på skatten ved brug af underleverandører

Brug af underleverandører kan koste dyrt, hvis ikke du har styr på skatten, advarer ekspert.

Ny online markedsplads for brugte maskiner

Siden 2016 har det danske firma Logpartner A/S formidlet salg af brugte maskiner til kunder i mere end 200 lande over hele verden. Men nu er det tid til at tage det næste skridt med en topmoderne auktionsplatform.

Få overblik over ASF-truslen via podcast

Afrikansk svinepest er set ikke langt fra den polsk-tyske grænse. Og sker der et udbrud i Tyskland, kan det få økonomiske konsekvenser for især eksportører af smågrise. Hør podcasten om emnet.
Side 1 af 1754 (35071 artikler)Prev1234567175217531754Next