bannerPos

Seges: - Vær varsom med PRRS-vacciner

- Som branche råder vi griseproducenterne til at være varsomme med at bruge PRRS MLV-vacciner. Men skulle de alligevel blive brugt, bør myndighedernes retningslinjer følges, siger sektordirektør i Seges Svineproduktion, Christian Fink Hansen til Svineproduktion.dk. Arkivfoto: Camilla Bønløkke
19-11-2020 21:00

Bruger man PRRS MLV-vacciner, bør man følge myndighedernes retningslinjer. Det oplyser Svineproduktion.dk.

Brugen af modificerede levende vacciner mod PRRS i Danmark har været i kraftig vækst de seneste år. Men det anbefales at tænke sig om en ekstra gang, inden man bruger PRRS MLV-vacciner (levende PRRS-vacciner).

Blandt andet anbefalede Den Europæiske Veterinære Lægemiddelkomite for Medicin til Dyr tilbage i december 2019, at dyrlæger og landmænd ikke anvender forskellige MLV PRRSV-vacciner samtidig. Hensigten er at mindske risikoen for, at de rekombinerer til nye vira.

- Som branche råder vi griseproducenterne til at være varsomme med at bruge PRRS MLV-vacciner. Men skulle de alligevel blive brugt, bør myndighedernes retningslinjer følges, siger sektordirektør i Seges Svineproduktion, Christian Fink Hansen til Svineproduktion.dk.

Det var netop brugen af to forskellige levende PRRS-vacciner inden for kort tid i den samme besætning, som skabte en ny PRRS-variant i sommeren 2019. Den ene PRRS-vaccine, Suvaxyn PRRS MLV, har siden været suspenderet, men denne suspension er ophævet i oktober 2020.

cab

OPEC-forhandlinger kan ramme olieprisen

Grundlaget for OPEC-landenes produktion fra januar 2021 lægges over de næste dage, vurderer chefstrateg i Nykredit.

Intelligente kameraer skal sikre GPS’er

På Smedshauge ved Lemvig er maskinhuset blevet udstyret med fire intelligente kameraer, der skal sikre mod ubudne gæster.

Wermelin vil rydde op i Miljøstyrelsen

En redegørelse om drikkevandsdispensationer fra Miljøstyrelsen udløser skarp kritik fra miljøminister Lea Wermelin. Styrelsen har i mange år forvaltet drikkevandsdispensationer i strid med EU-reglerne.

Ukendskab til loven fritager ikke statsministeren for ansvaret

Ukendskab til (grund)loven fritager selvfølgelig ikke regeringen og statsministeren for at bære ansvaret for en ordre, der eksekveres med militærets og politiets assistance.

Minivådområder giver signalforvirring

Enten er nitratkvælstof skadeligt eller også er det ikke. Begge dele kan ikke være sandt.

Generelt sprøjteforbud i BNBO vil kræve ny lovgivning

Mens der bliver forhandlet BNBO-aftaler, er det vigtigt, at det kommer frem, at regeringen lige nu mangler lovhjemmel til at gennemføre et generelt sprøjteforbud i BNBO, lyder det fra advokat Hans Sønderby, der repræsenterer Bæredygtigt Grundvandsbeskyttelse. Et eventuelt generelt forbud kan komme på tale fra 2023.

Mere hvede fra USA

De lukrative afregningspriser for hvede får amerikanske landmænd til at så mere hvede end normalt. Selvom udbuddet med hvede kan gå op i 2021, så følger efterspørgslen med, og derfor ser jeg det ikke som helt usandsynligt, at vi skal se hvedeprisen søge tilbage mod de topniveauer, der senest gjorde sig gældende tilbage i 2012.

Allerede nu ses angreb af havrerødsot

- Det er sjældent, at symptomerne viser sig så tidligt, siger Ghita Cordsen Nielsen.
Side 1 af 1984 (39668 artikler)Prev1234567198219831984Next