Seges: - Vær varsom med PRRS-vacciner

Bruger man PRRS MLV-vacciner, bør man følge myndighedernes retningslinjer. Det oplyser Svineproduktion.dk.

Brugen af modificerede levende vacciner mod PRRS i Danmark har været i kraftig vækst de seneste år. Men det anbefales at tænke sig om en ekstra gang, inden man bruger PRRS MLV-vacciner (levende PRRS-vacciner).

Blandt andet anbefalede Den Europæiske Veterinære Lægemiddelkomite for Medicin til Dyr tilbage i december 2019, at dyrlæger og landmænd ikke anvender forskellige MLV PRRSV-vacciner samtidig. Hensigten er at mindske risikoen for, at de rekombinerer til nye vira.

- Som branche råder vi griseproducenterne til at være varsomme med at bruge PRRS MLV-vacciner. Men skulle de alligevel blive brugt, bør myndighedernes retningslinjer følges, siger sektordirektør i Seges Svineproduktion, Christian Fink Hansen til Svineproduktion.dk.

Det var netop brugen af to forskellige levende PRRS-vacciner inden for kort tid i den samme besætning, som skabte en ny PRRS-variant i sommeren 2019. Den ene PRRS-vaccine, Suvaxyn PRRS MLV, har siden været suspenderet, men denne suspension er ophævet i oktober 2020.

cab

Læs også

Poltefodring sker ofte ud fra »det muliges kunst«
Øget kapacitet skubber kvoterne på slagtesvin ud
En GPS på transportvognen er et Danish-krav
Slagteriet kæmper med mængden af udsatte grise
Bøgildgård kan fejre 40 år som afprøvningsstation
Mælkeanlæg fungerer som regel godt