Sådan sikres fortsat pasning af dyrene på bedriften
Specialkonsulent Peter Raundal, Sundhed og Produktion, Seges, kommer med følgende anbefalinger:
Begræns risikoen for, at Covid-19 kommer ind i besætningen:
● Besøg af servicepersonale eller andet personale (dyrlæger, inseminører, chauffører - foderstof, dyretransporter: Overvej om besøg er relevant, og udskyd »ikke-nødvendige« besøg til besætningen. Lovpligtige besøg gennemføres som planlagt
● Opsæt skilte om smittebeskyttelse ved indgang
● Ved uundgåelige besøg af servicepersonale og andet personale: Hold så vidt muligt 1-2 meters afstand. Vask hænder efter besøget, især hvis du har assisteret servicepersonalet. Rengør flader, som servicepersonalet har rørt ved
● Brug udleveringsfaciliteter ved levering af dyr. Undlad så vidt muligt at assistere ved afhentningen af dyr
● Medarbejdere, der har været på udenlandsrejse seneste 14 dage: Der er i øjeblikket ingen særlige restriktioner. Følg med på Sundhedsstyrelsens hjemmeside
● Hvis en medarbejder har fået konstateret Covid-19: Hvad så med de andre medarbejdere? Der er ingen særlige restriktioner, f.eks. karantæne. Følg anbefalingerne på Sundhedsstyrelsens hjemmeside
● Rejseplaner for medarbejdere: Følg de opdaterede vejledninger fra Udenrigsministeriet
Begræns smitterisiko mellem medarbejdere på bedriften:
● Informér alle medarbejdere om de generelle forholdsregler for Covid-19
● Hold så vidt muligt afstand fra hinanden
● Undlad så vidt muligt at samles – hold adskilte pauser
● Vask hænder hyppigt – brug papirservietter
● Er bedriften delt op i flere afsnit, så begræns kontakt mellem medarbejdere i de forskellige staldafsnit
● Etabler arbejdsberedskabsplan for afløsning, hvis en eller flere medarbejdere bør sendes hjem
● Ved skifteholdsarbejde, så rengør og desinficér alle områder, der berøres efter hvert skifte
● Vask og desinficer opholdsrum: frokoststue, toiletter, staldkontorer mv
● Tjek op på symptomer på Covid-19 smitte blandt medarbejdere
● Begræns så vidt muligt risikokontakter til andre personer i fritiden
Kilde: landbrugsinfo.dk