bannerPos

Suspension af vaccine ophævet

Vaccinen Suvaxyn PRRS MLV er igen tilgængelig for danske svineproducenter mod PRRS. Arkivfoto
23-10-2020 21:00

Fødevarestyrelsen har ophævet suspensionen af anvendelsen af vaccinen Suvaxyn PRRS MLV til svin mod PRRS. Producenten Zoetis glæder sig over styrelsens afgørelse.

Den 12. oktober ophævede Fødevarestyrelsen suspensionen af vaccinen Suvaxyn PRRS MLV til svin mod PRRS. Det betyder, at vaccinen igen er tilgængelig for danske svineproducenter mod PRRS.

- Zoetis er meget tilfreds med, at Fødevarestyrelsen har valgt at ophæve suspensionen af anvendelsen af Suvaxyn PRRS MLV i Danmark på baggrund af afvejningen af produktets fordele og ulemper som anført i den positive udtalelse fra Det Europæiske Lægemiddelagenturs Udvalg for Veterinærlægemidler, og som bakkes op af EU-Kommissionen, siger Thomas Hilligsøe, General Manager for Norden, i en pressemeddelelse.

- Vi ser frem til igen at kunne tilbyde denne vaccine på markedet. Vi tror på, at aktiv immunisering af klinisk raske svin fra deres første levedag mod porcint respirations- og reproduktionssyndrom – PRRS – er afgørende for, at mange svineproducenter kan lykkes med at reducere virus i blodet og virusudskillelse i næsesekret, som skyldes infektion med europæiske stammer af virus.

- Suvaxyn PRRS MLV er en godkendt vaccine, som er et yderligere redskab i den værktøjskasse, som skal beskytte svinebesætninger mod denne økonomisk dyre sygdom.

Zoetis meddeler endvidere, at de vil samarbejde med både dyrlæger og producenter i Danmark om yderligere anbefalinger til at begrænse den iboende risiko, der er ved anvendelsen af alle former for PRRS MLV-vacciner, og vil fortsætte overvågningen af bivirkninger.

cab

FirstFarms øger omsætningen

Aktieselskabet FirstFarms, der arbejder med landbrug og jord i Østeuropa, øger toplinjen i tredje kvartal. Men et usikkert marked får selskabet til at nedjustere forventninger.

EU's fjerkræ-import og -eksport er skrumpet

I de første tre kvartaler af 2020 faldt både eksporten og importen i de 27 EU-lande, når det gælder fjerkrækød, i forhold til samme periode året før. Det skriver fleischwirtschaft.de.

Beskylder statsminister for at så tvivl om erstatning

Ifølge Agerskovgruppen bryder statsministeren grundloven, når hun i et ugegammelt interview med Ritzau benytter sig af ordet »hvorvidt«, mens hun taler om erstatning.

Fremtidens avlsrådgivning kan også være private initiativer

Kvægavlsselskaberne bliver større og større, men der er stadig plads til private initiativer, mener formanden for Dansk Holstein, Kristian Nielsen.

Man kan altså kun tjene én herre

Man kan ikke tjene to herrer, og Bæredygtig Grundvandsbeskyttelse opfordrer kraftigt alle andre landmænd til at sikre sig en advokatbistand, som ikke tjener staten og kommuner på den ene side og lodsejere på den anden side, lyder det i dette læserbrev fra formanden for Bæredygtig Grundvandsbeskyttelse.

Skov øger top- og bundlinje

Skov-koncernen, der producerer ventilation, managementsystemer og digitale services til animalsk produktion, kommer ud med en solid fremgang i det netop afsluttede regnskabsår.

Nordjyske landmænd vil beholde minkarbejdere

Flere end 300 udlændinge i landbruget i Nordjylland står til at blive sendt hjem, fordi de har mistet deres job i minkbranchen. Agri Nord foreslår en overgangsordning, så de kan blive her i landet.
Side 1 af 1982 (39623 artikler)Prev1234567198019811982Next