Prisvindende hegns-nyhed

FaunaWood-hegnspæl opnåede i år tre agromek-stjerner.

Produktspecialist Morten Andreasen oplyser, at Poda Hegn giver 25 års garanti på alt FaunaWood.

FaunaWood er navnet på en helt ny, miljøvenlig og holdbar type hegnspæl i fyrretræ fra Poda. Pælene fremstilles ved hjælp af ny teknologi, hvor træet imprægneres med bioharpiks, der er udvundet af affaldstræ.

- Bioharpiksen er ugiftig og udvindes ved hjælp af en såkaldt pyrolyseteknik, forklarer Podas produktspecialist, Morten Andreasen.

Udtjent FaunaWood kan endda genbruges til fremstilling af bioharpiks til nye FaunaWood-pæle, og gamle hegnspæle kan på den måde indgå i en livscyklus, hvor træet bruges igen og igen.

Ved prisuddelingen for nye produkter, »Agromek Stars 2021«, opnåede FaunaWood-hegnspælen topkarakteren med tre stjerner for »banebrydende ny innovation«.

I bedømmelsen lagde dommerpanelet vægt på imprægneringen med bioharpiks, den lange levetid og at FaunaWood er 100 procent genanvendeligt. 

Da bioharpiksen trænger helt ind i træet, er det særlig modstandsdygtigt over for nedbrydning, råd og svampeangreb. Derfor giver Poda også hele 25 års garanti på alt FaunaWood.

FaunaWood-pælene er afbarkede i stedet for at være fræsede og cylinderdrejede. De får et rustikt look, som passer godt ind i naturen.

Læs også