Her er nålefri vaccination en del af den interne smittebeskyttelse

I soholdet hos Bjarne Andersen i Højmark ved Lem er der stor fokus på den interne smittebeskyttelse. Ejer og driftsleder så derfor muligheder i nålefri vaccination – og nu også resultater.

I snakken omkring kaffebordet, hvor ikke alene besætningsdyrlæge Anne Ovesen (th), men også produktkonsulent fra Vestjyllands Andel, Henning Dejgaard er på besøg, er man enige om, at resultaterne som følge af et nyt tiltag i stalden, aldrig bare lige én til én kan sammenholdes før og efter, da  adskillige faktorer spiller ind. De er som regel to om opgaven med at vaccinere i farestalden – og det går stærkt. Det viser Randi og en medarbejder, der inklusiv indfangning og øremærkning kan vaccinere fem grise i minuttet. Den nålefri injektor sidder på et dertil indrettet stativ. Den nålefri vaccine tildeles i farestalden, hvor der samtidig isættes øremærker. Så kan de se, hvem der har fået vaccinen. Det er kun grisen, man skal have fat i, da injektoren udløser automatisk, når grisen holdes ind mod injektorhovedet. En ekstra injektor ligger klar som back up.

- Når grisen er klar til klimastalden, så er den klar til klimastalden. Så er den færdigvaccineret.

I soholdet med de 650 årssøer og grise op til 30 kg på gården i Højmark ved Lem gør ejer Bjarne Andersen og driftsleder Randi Øster Amby status på de forskelle, som de har set, efter at de i september sidste år påbegyndte nålefri vaccination med injektoren fra Hipra.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også