Sådan undgår du at få ny smitte ind

Nogle af de tiltag, man kan sætte i værk for at minimere risikoen for forekomst af PRRS og afrikansk svinepest i besætningen, er ikke så effektive, som man måske tror, mener dyrlæger, der holder indlæg på kongressen.

Hvilke tiltag betyder mest for at undgå ny smitte med PRRS og afrikansk svinepest i din besætning? Det kan man få mere at vide om under et indlæg, som Anette Grodt Jessen og Jane Rasmussen, begge seniordyrlæger i Landbrug & Fødevarer, står bag på grisekongressens andendag.

De to kommer også med bud på hvilke tiltag, der ikke har så stor effekt, som man måske tror. Indlægget finder sted onsdag den 26. oktober kl. 10.05-10.50.

Den næste pandemi

Lidt senere, kl. 13.55-14.40, stiller en forsker fra Københavns Universitet og en afsnitsleder i Statens Serum Institut skarpt på risikoen for, at svineinfluenza bliver den næste pandemi.

Der kommer nemlig til stadighed nye varianter af svineinfluenza, som kan begrænse effekten af vaccination. Betyder det, at svineinfluenza er en reel trussel for folkesundheden?, spørger indlægsholderne og giver deres bud på et svar.

Læs også