Dent-majs har ikke skuffet

Høj fedtprocent og en vom der fungerer – det er, hvad mælkeproducent Svend Allerslev går efter hos sine køer, og derfor har det stor betydning for ham, at han vælger de rette majssorter til fodringen.

For Svend Allerslev (tv.) er det vigtigt, at man kender sin mark – og at man tør prøve nogle sorter af, hvilket Emil Dollerup, Corteva, og Jens Erik Grass, Brødr. Ewers (th.) bakker op om. Svend Allerslev passer bedriften sammen med sin far Nikolaj og sin kone Gunhild. De ses her i den nye velfærdsstald, der blev bygget sidste år.

En majskolbe er ikke bare en majskolbe – afhængigt af hvilken sort, man har med at gøre, kan der være rigtig meget forskel. Ligesom det også spiller ind, hvad man har tænkt sig, at majsen skal bruges til: er det helsæd, kolbemajs eller kernemajs?

Det er noget, mælkeproducent Svend Allerslev fra Hemmet er meget bevidst om. Derudover peger han på, at både vind og vejr samt markernes forskellighed spiller en afgørende rolle. 

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også