Røde kvægmedlemmer på udflugt til slagteriet

RDM Syd besøgte forleden Danish Crowns kreaturslagteri i Holsted. Her slog de et slag for de røde køer.

Torben Nørremark fra Danish Crown i Holsted, præsenterede virksomheden og fortalte om den aktuelle situation omkring oksekødsmarkedet. Foto: John Ankersen Danish Crowns kreaturslagteri i Holsted er knapt ti år gammelt og er løbende blevet udviklet og udvidet. Foto: John Ankersen RDM-køerne i Danmark er i undertal i forhold til de sortbrogede Holstein-køer. Men RDM-besætningerne er stabile og ejerne loyale overfor racen. Arkivfoto

De røde køer er i mindretal – men de trives og har det godt. I hvert fald hvis man spørger medlemmerne i foreningen RDM Syd under VikingDanmark, der forleden afholdt det årlige vinterarrangement.

Et arrangement, der i år bestod af et besøg hos Danish Crown kreaturslagteriet i Holsted, der er en af de helt store spillere på det danske marked og eksporten af oksekød og alt hvad der hører til.

Foruden en rundvisning på slagteriet via en tur af den 1,5 kilometer lange besøgsgang, hvor hele arbejdsprocessen kan følges via vinduer ind til selve slagteriet, var der indlæg ved Torben Nørremark, Danish Crown.

Han gennemgik både Danish Crowns oksekødsdel, der foruden kreatur- og kødkvægslagtning, blandt andet består af forarbejdning af huder i form af datterselskabet Scan-Hide, hvor huder og skind fra danske køer bliver topkvalitetslæder til produktion af alt fra lædermøbler, sko og tasker.

Omkring oksekødsmarkedet herhjemme og globalt kunne Torben Nørremark fortælle at både krigen i Ukraine, inflation og dermed ændrede økonomiske hvilkår for de fleste danskere, har indvirket på efterspørgslen efter oksekød, der afhængig af produkt og udskæring har været stagnerende og faldende det seneste år.

Arrangementet blev afsluttet med hædring af køer, der har opnået 100.000 kilo mælk i 2022.

Læs også