Mange muligheder med fleksible kalveskure

Hos Arnes Smedie i Gadbjerg produceres fleksible og enkle kalveskure, der giver mulighed for kalvehold i lille samt større skala.

Eksempel på AS-kalveskur med 10 sektionsmoduler. Foto: Arnes Smedie Eksempel på indretningen af et modulopdelt kalveskur. Foto: Arnes Smedie

Fra et enkelt fem gange fire meter rummodul med plads til op til otte kalve og op til et stort kalvehus/kalveskur på 50-60 meter i længden med 10 til 15 rum.

Det er grundprincippet i de kalvehuse/kalveskure, som indehaver af Arnes Smedie, Arne Nielsen, har udviklet og producerer på værkstedet i Gadbjerg, hvor programmet også omfatter blandt andet kalvehytter, hestehuse/læskure og kvæg- og grisevogne.

Hvert kalverum er monteret med combi-låger i fronten med fodertrug, ligesom de også fås med fanggitter.

- Kalvene kommer ud i kalvehuset, når de er cirka 14 dage gamle, forklarer Arne Nielsen, der tilføjer, at husene også findes i en version til heste, hvor indretningen er tilpasset heste, mens yderelementerne er de samme. Her er der desuden vinduer og døre i plexiglas for at give dagslys i rummet.

Kalveskurene er indrettet, så det er åbent og nemt at komme til – både i forbindelse med fodring, og når der skal muges ud og flyttes dyr ud og ind af rummene i skuret.

Og han oplever, at mange kunder både inden for kalve og heste har fået øjnene op for staldhusene/læskurene, da de er et både billigere og hurtigere og ikke mindst meget fleksibelt alternativ i forhold til byggeri af en ny traditionel stald.

Kan styre kalvetrafikken

AS-kalveskurene er udstyret med et lågesystem, der kan styre kalvetrafikken ved af- og pålæsning af dyr.

- De kan også fås med et separat foderrum, tilføjer Arne Nielsen.

Kalveskurene monteres med ekspansionsbolte i et betonfundament. Samtidig tilbydes de også som mindre flytbare stalde, hvor elementerne deles, flyttes og samles igen.

For begge løsninger gælder det, at de er bygget op i moduler, der giver mulighed for at udvide staldkapaciteten over tid efter behov.

- De er lavet, så enten kunden selv, eller vi, kan sætte det op, forklarer Arne Nielsen og tilføjer, at alt er lavet i galvaniseret stål og træ.

 

Læs også