bannerPos

Ny fødevare og bioressource klynge: - Vi vil gøre branchen verdensførende

Food & Bio Cluster Denmark nye logo.

AF: PER JØRGENSEN

JOURNALIST
02-06-2020 09:30
En ny national klynge indenfor fødevarer og bioressourcer er født. Med tårnhøje ambitioner i bagagen, er klyngen klar til at hjælpe danske virksomheder til vækst.

Navnet er Food & Bio Cluster Denmark, og med 250 medlemmer, en nyvalgt bestyrelse og 40 medarbejdere bag roret er klyngen klar med tårnhøje ambitioner om at sikre den danske fødevare og bioressource industri en førerplads på verdensplan. 

- Vi har i Danmark en stærk position indenfor fødevarer – det inkluderer vores fødevareproduktion, pirmærproduktion, følgeindustrierne samt vores uddannelsesplatform indenfor fødevarer. For at kunne bevare denne stærke position, så er innovation helt essentielt. I den forbindelse synes jeg, at det er stærkt, at vi samler kræfterne. Nu har vi et netværk, der kan drive innovation på tværs af hele klyngen. Endvidere ser jeg frem til at bidrage til at bygge bro mellem de store og de små spillere. Der er ingen grund til at modarbejde hinanden, da der er rigeligt plads til begge, siger den nyvalgte bestyrelsesformand, Lars Dalsgaard, Senior VP Product & Innovation hos Arla Foods.

En kerneopgave for den nye klynge består i at hjælpe virksomheder med at skabe nye forretningsideer, innovative produkter samt accelerere virksomhedernes forretnings- og markedsudvikling:

- Vi ser det som vores fornemmeste opgave at hjælpe danske virksomheder til vækst igennem innovationsaktiviter, netværk, matchmaking og funding, påpeger Lars Visbech Sørensen, interim CEO, Food & Bio Cluster Denmark.

Etableringen af Food & Bio Cluster Denmark sker i en tid, hvor rigtig meget rimer på bæredygtighed. Den grønne omstilling stiller i endnu højere grad krav til, at alle gør sit for at gøde udviklingen af grønne løsninger og den grønne omstilling.   

- Mange virksomheder indenfor branchen har både fokus på og klare strategier for, hvordan de vil bidrage til regeringernes ambitiøse 70 procent CO2-reduktion. Vi ser en vigtig opgave i at hjælpe virksomhederne med at opnå dette, pointerer Lars Visbech Sørensen.

Med etableringen af Food & Bio Cluster Denmark er det ikke bare fire organisationer, der fusionerer, det er også områderne fødevarer og bioressourcer, der fusionerer.

BL vil se kommunernes vandløbsarbejde efter i sømmene

Bæredygtigt Landbrug har anmodet samtlige kommuner om at blive optaget som høringspart forud for de kommunale vandløbs-indsatser.

Mange landmænd har en mere bæredygtig virksomhed, end de tror

Ifølge Patriotisk Selskab kan en RISE-analyse give landmændene et overblik over, hvor bæredygtig deres virksomhed faktisk er.

Kubota lancerer tre nye traktorer

I onsdags lancerede japanske Kubota tre nye traktorer i M6002-serien, der kommer på det danske marked sidst på året.

Nu er det sidste chance for tilskud til nybyg og tilbyg

Ansøgningsrunden for modernisering af kvægstalde er ved at nå sin afslutning. Derfor er det sidste udkald for dem, der gerne vil bygge nyt eller bygge til.

- Projekterne skal kunne hænge sammen både med og uden tilskud

Mælkeproducent Anders Iversen Mosdal, Himmerland, har flere gange indsendt en ansøgning med håbet om at få del i puljen om støtte via Landdistriktsprogrammet. I sommer fik han udbetalt tilskudskroner for en udvidelse på 139 sengepladser og et vandrensningsanlæg.

Arbejdssikkerhed afgørende for rekruttering i landbruget

Hvis man skal kunne tiltrække flere unge til svineproduktionen, er det af afgørende betydning, at arbejdssikkerheden kommer i større fokus, skriver Tina Søndergaard Kristensen, der er bygningsrådgiver med fokus på svinestalde hos Byggeriteknik i dette indlæg.

Nye Weidemann-læssere

Nye opdaterede læssere fra Weidemann, blandt andet en Hoftrac 1390 konventionel hjullæsser og en Weidemann T4512 teleskoplæsser.

Yara lancerer ny YaraMila 21-3-10 med mangan

Yara lancerer nu en nyudviklet udgave af deres velkendte YaraMila 21-3-10, der indeholder mangan. Den nye gødning supplerer den meget velkendte YaraMila 21-3-10 og er et bidrag til de klassiske manganløsninger på markedet. Promangan gødningen distribueres gennem DLG, der har store forventninger til den nye gødning.
Side 1 af 1948 (38957 artikler)Prev1234567194619471948Next