Landbruget er interessant for investorer

Udsigt til afkast på 10-15 procent gør dansk landbrug interessant for eksterne investorer.

- Du kan som landmand være et godt og interessant aktiv for investorer. Landbruget har nemlig det, som investorer sukker efter – en sund og overskudsgivende produktion, skriver Sagro.

- Til gengæld har investorerne dét, som landbruget mangler – risikovillige og »billige« penge, fortætter rådgivningsvirksomheden, der forklarer, at dansk landbrug er inde i en rivende udvikling, hvor større enheder baner vejen for sunde og profitable enheder. Det kræver kapital. Og de investorer, der er med på vognen, har udsigt til afkast af egenkapitalen på 10-15 procent.

Prissætningen på landbrugsejendomme er aktuelt historisk attraktiv. Det skyldes primært et aktuelt stort udbud, som følge af omstillingen og et stort generationsskifte i landbruget.

- Vi har allerede gennemført en række succesfulde forløb, der både giver stort afkast til investorer, og bringer Danmark videre, skriver rådgivningsvirksomheden.

Der er flere modeller, men mest gængs er, at ejendommene købes med en yngre landmand som medinvestor. Landmanden drifter efterfølgende ejendommen.

Læs også