bannerPos

Selen bør indgå i gødningsplanlægningen af græs

Yara anbefaler, at selen arbejdes ind i grovfoderet ved korrekt tildeling af handelsgødning.
04-04-2020 09:25

Sundheden i besætningen kan øges, og der kan spares på indkøbte mineraler, hvis græsset gødes optimalt med selen.

- Selen er ikke essentielt for græsset, men er et vigtigt mineral for alle dyr. Og vi ved, at optageligheden hos dyr er langt større, hvis selen gives via grovfoderet end gennem indkøbte mineraler.

- Ved at bruge en handelsgødning med højt selenindhold opnår man et tilpas indhold af selen i græsset. Dermed kan sundheden i besætningen øges, og/eller der kan spares på indkøbte mineraler, siger agronom Jens Bach Andersen fra Yara og henviser til landsforsøg med Yaras selenberigede handelsgødninger gennem flere år.

- Her vises det klart, at selenberigede handelsgødninger kan øge selenindholdet i græsset op til 10 gange, siger han.

Selen jævnt gennem sæsonen

Om den selenberigede handelsgødning skal tildeles af flere omgange afhænger af, hvordan de enkelte ensilagestakke håndteres på bedriften.

- Det afgørende er, at selen bliver givet til det slæt, der fodres med i længst tid.

- Det typiske er, at der lægges to slæt græs i samme dynge, og der vil det ikke være nødvendigt, at begge slæt er fuldt beriget med selen. Det vigtige er, at man er opmærksom på, at dyrene får selen jævnt gennem sæsonen, siger Jens Bach Andersen og anbefaler Yara Bela selen for et tilpas indhold af selen i græsset.

 

hl

Ny måde at rapportere udtagning af prøver på

Svineproducenter og dyrlæger får nyt værktøj til at rapportere, når der udtages PRRS-prøver til viruspåvisning.

Byg en ekstra klimastald

Det er en god idé at have en nødplan i skuffen, hvis den afrikanske svinepest melder sin ankomst i Danmark eller Tyskland. Byg en klimastald og etabler nogle flere farestier, lyder rådet.

Samsø-landmænd vil stadig ikke kompensere for ikke-eksisterende udledning

Modsat meldinger i januar, så har regeringen ikke nedsat efterafgrødekrav på Samsø, som stadigvæk står til at kompensere for udledning fra produktion af fisk, som ikke finder sted. Samsø-landmænd kræver nu at blive fritaget for obligatoriske krav.

Vælg de rigtige aktier i en usikker fremtid

Det er ret så imponerende at kigge på graferne for de store aktie-index. Siden marts måned har vi oplevet et aktiemarked, der har revancheret nu mere end 60 procent af det, der blev tabt under coronakrisens begyndelse. Men investorerne er stadig usikre på fremtiden, og det er stadig farligt at ligge alt for disponeret i de cykliske aktier. Dog er der brancher og dermed aktier, der kan gøre det godt i den usikre fremtid, vi går i møde.

Det er nu, der skal ryddes op i roerne

Mange har allerede sprøjtet færdig i sukkerroerne, ellers er det i følge planteavlskonsulent nu, der skal sættes ind for de høje arter.

Med rådgiveren i marken

Jens Jakob Jensen fra HN Agro Consult gav tirsdag en status på de forskellige afgrøder.

- Det vigtigste er, at håndværket er i orden

Godt håndværk er for planteavlskonsulenterne hos HN Agro Consult den vigtigste grundsten uanset dyrkningsform.
Side 1 af 1848 (36958 artikler)Prev1234567184618471848Next