bannerPos

Måske kan kartoffelavlernes succes kopieres af andre specialafgrøde-producenter

Ifølge sektordirektør Troelse Toft, Seges, producerer vi i Danmark blot omkring halvdelen af de mængder frugt og grønt, vi forbruger. Derfor er der potentiale til flere specialafgrøder herhjemme, lød det i denne uge på et møde om fremtidens afgrøder.

AF: KELD JAKOBSEN

IT OG UDVIKLER
09-11-2019 15:27
Forbrugerne øger deres forbrug af ærter, linser, kikærter, bønner og nødder. Det åbner muligheder for planteavlerne, der også kan se frem til at levere råvarer til bioplast og plantebaseret brændstof.

Det kan godt være, det bliver svært at finde en kartoffelavler, der ligeud vil sige, at det går kanongodt i den del af landbrugsbranchen. Men det gør det. Kartoffelavlen er således en af succeshistorierne i dansk planteavl gennem det seneste årti.

Løbende millionudvidelser på Karup Kartoffelmelfabrik, på anlæg i det nordjyske og i Sønderjylland taler deres eget sprog om, at det er en del af dansk landbrug, der har vind i

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Vegetabilske olier kan trække rapsprisen op

Der er gode nyheder at finde for rapsproducenter i disse dage. Prisen for mineralolie er kommet godt op på det seneste, og nu er der også en ny potentiel optur i vente for vegetabilske olier i udsigt. Det kan gå hen og gavne prisudviklingen for rapsfrø frem mod og måske endda også under den kommende europæiske høst.

Sortsblandinger som værktøj til risikospredning

Sortsblandinger i hvede er et vigtigt element i planteavlen for Peter Munk Lauritsen ved Ulstrup.

Noteringen falder igen-igen

Noteringen for slagtesvin falder igen med 30 øre, og er nu på 11,10 kroner, selv om coronanedlukningen af Europa ser ud til snart at være et overstået kapitel.

Nu skal der forskes i loftshøjden på svinetransporter

Lovgivningen kræver at smågrises velfærd tilgodeses - også under transport. Et af elementerne heri er loftshøjden i bilerne. Der eksisterer imidlertid ingen videnskabelig dokumentation for, hvad loftshøjde betyder for grisene. Det skal et nyt forskningsprojekt give viden om.

Helms forbereder generationsskifte

I løbet af de næste tre år vil der blive gennemført et generationsskifte hos Helms TMT, fortæller den nuværende frontfigus, Kristian Helms.

GPS skal guide til fleksibel naturpleje

60 kreaturer har fået GPS-halsbånd på for at hjælpe Landbrugsstyrelsen med at finde vej til mere fleksible og attraktive tilskudssystemer til naturpleje.
Side 1 af 1852 (37037 artikler)Prev1234567185018511852Next