Metan-traktor i serieproduktion

New Hollands T6 Methane Power traktor bliver fra årsskiftet sat i serieproduktion til levering.

Den første serieproduceret metan-traktor fra New Holland blev vist på Agritechnica-udstillingen i sidste måned og fra årsskiftet kan T6 Methane Power-traktoren leveres til slutkunder.

- T6 Methane Power-traktoren, som vi lancerede på Agritechnica, er vores første serieproduceret traktor og vi kan levere traktoren til kunderne i 2020, hvor vi starter salget af metan-traktoren, forklarer Sean Lennon, der er traktor produktmanager for New Holland.

- Med traktorens økonomiske og praktiske fordele, forventer vi stor interesse fra ejere af biogasanlæg og leverandører samt fra landmænd med adgang til gasnettet. Kommuner har også vist stor interesse for at købe metan-traktoren til deres eksisterende traktorflåde, som kører på komprimeret naturgas, for at reducere CO2-udledningen, påpeger han.

Lavere driftsomkostninger

T6 Methane Power traktoren yder det samme som tilsvarende dieseldrevne traktorer med samme effekt på 180 hk, et drejningsmoment på 740 Nm og en reduktion af driftsomkostninger helt ned til 30 procent.

Denne høje ydelse leveres i en miljøvenlig pakke, hvor traktoren udleder 99 procent færre partikler end en tilsvarende dieseltraktor, og traktoren reducerer CO2-udledningen med minimum 10 procent og den generelle udledning med 80 procent.

T6 Methane Power har en helt ny NEF 6.7 liters motor specifikt udviklet til landbruget af FPT Industrial, CNH Industrials egen drivlinjeproducent, og nyder godt af FPT Industrials erfaring med produktion af naturgasdrevne motorer gennem de sidste 20 år.

På T6 Methane Power er gastankene monteret samme sted som dieseltankene på standard T6-modellen. Derved bibeholdes det rigtig gode udsyn fra kabinen, og der er ingen adgangsbegrænsninger.

Opbevaring af brændstof under kabinen er blevet optimeret, så der kan anvendes standarddæk og sporvidder. Yderligere funktioner såsom midtermonterede ventiler kan også leveres.

per@effektivtlandbrug.dk
telefon +45 20 25 10 37

Læs også