Slagteri modtager dobbelt så mange øko-køer

Tørken har betydet øget produktivitet på Danish Crowns kreaturslagteri i Holsted, hvor et øget antal økologiske køer er sendt til slagtning. Der er ikke foder nok til dem.

Danish Crowns kreaturslagteri i Holsted modtager denne sommer over 400 økologiske køer om ugen. Det er en fordobling i forhold til sidste år, og det er ikke overraskende tørken, der har skylden. Der er simpelthen ikke foder nok til dem på markerne, og det har sat gang i slagtningerne.

Landmand Preben Lauridsen, der er bestyrelsesmedlem i Økologisk Forening, fortæller til TV Syd, at han, meget modvilligt, står overfor at skulle sende 100 af sine 850 økologiske køer til slagtning, hvis ikke regnen kommer meget snart.

- Det er ved at være sidste udkald. Hvis der ikke kommer regn i weekenden, så kan det være, at jeg bliver nødt til at sende 100 køer på slagteri, siger han til den regionale TV2-station.

Han fortæller, at han er begyndt at bruge af vinterfoder for at kunne mætte køerne. Hvis køerne skal slagtes, må han imødese et tab på cirka 2 millioner kroner.

 

- Vi er nødt til at fodre dem med vinterfoderet, men det kan vi ikke blive ved med ret længe. Det bliver et voldsomt år at komme igennem, siger han.

 

Dyr affære

Det er dog muligt at købe foder på markedet, men ifølge Jens Hansen, der er pressechef i Danish Crown, kan det være en dyr affære.

- Det er selvfølgelig op til den enkelte landmand at vurdere, hvad han vil gøre. Det er muligt at købe foder til dyrene, men mange har ikke penge til at købe for, siger Jens Hansen.

Læs også