Hvedeprisen korrigerer ned

Mens rapsprisen på MATIF stryger i vejret i de her dage, så går det derimod nedad for den ledende europæiske hvedepris på MATIF.

Trenden er dog fortsat opadgående for hvedeprisen på den lange bane, og der er således, indtil videre, blot tale om en nedadgående korrektion.

Samtidig er det svært at se for sig, at hvedeprisen nu skal dratte til jorden, mens alt i de her dage bare peger opad for den europæiske rapspris. Der er således, set hen over tid, en vis form for positiv korrelation imellem de to vigtige europæiske og ikke mindst danske afgrøder.

Selvom hvedeprisen på MATIF i den her uge har foretaget et forholdsvis kraftigt ryk ned i grafen, så vil jeg endnu ikke gå i salgspanik. Således er den lange trend fortsat op, og der er derfor stadig mulighed for, at hvedeprisen på MATIF – ligesom prisen for rapsfrø på MATIF nu gør det – skal søge op imod de historiske rekorder, som vi senest så tilbage i 2012.

Jeg fastholder derfor også min overordnede anbefaling siden august måned sidste år om, at du som dansk planteavler lige nu forholder dig afventende med hensyn til salg af hvede og afgrøder i det hele taget.

Lang trend op

Det er gået godt opad for den europæiske hvedepris på MATIF siden august måned. Tilbage i august var hvedeprisen på MATIF således nede og ramme et lavpunkt i blot 175 euro pr. ton.

Ved denne uges begyndelse var hvedeprisen oppe og ramme et nyt topniveau i 253 euro pr. ton. Den dag i dag handler hvedeprisen til 237,25 euro pr. ton, og dermed er hvedeprisen nu gået ind i en nedadgående korrektion.

Det betyder dog ikke, at den lange trend nu er nedadgående for hvedeprisen. Den lange pristendens vil således være opadgående, så længe hvedeprisen på MATIF kan holde sig under bund og støtte fra sidste måned ved 220 euro pr. ton.

Teknisk set

Så længe hvedeprisen kan holde sig over bund og støtte ved 220 euro pr. ton fastholder jeg mit langsigtede mål oppe ved de pristoppe, vi senest så i 2012 ved lige godt 280 euro pr. ton. Dermed har hvedeprisen på MATIF stadig et godt stigningspotentiale.

Jeg tvivler indtil videre på, at hvedeprisen skal ned under 220 euro pr. ton. Således udviser de tekniske indikatorer kraftigt stigende styrke i opadgående retning, hvilket indikerer, at sandsynligheden for yderligere prisstigninger er langt større end sandsynligheden for, at hvedeprisen skal markant ned fra aktuelt niveau.

MATIF Hvede, 1st pos.

Aktuel pris: 237,25 EUR/mt

Anbefaling

Hvedeprisen på MATIF er i optrend og har for længst brudt med toppe og modstandsniveauer i området omkring 215 til 220 euro. Næste mål for hvedeprisen ligger derfor nu oppe ved toppe fra 2012 i 280 euro. Brud under 220 euro vil være første svaghedstegn og vil derfor frembringe første salgssignal. Der er dog ikke tegn til nedtur lige foreløbigt, og derfor fastholder jeg min anbefaling om at afvente salg af hvede.

Analyse

Modstand: 253 €

Støtte: 220 €

Trend kort: Op

Trend lang: Op

Lyt også til den nyeste markedspodcast med Peter Arendt og Jacob Lund-Larsen

Disclaimer:
Handel med futures er forbundet med en stor risiko for tab. Vær derfor opmærksom på, om futures er egnet for dig og din finansielle situation, inden du handler.

Læs også

Prisen for sukker i stærkt comeback
Amerikansk svinepris på vej mod historiske rekorder
Rapsprisen slår ny rekord - igen
Hvedeprisen fastholder opturen
Køb sojaskrå
Dollaren falder igen i kurs over for danske kroner