bannerPos

Hvedeprisen i USA falder og falder men bunden er nær

Dagsgraf for CBOT Hvede, første position i US centpr. bushels Nedturen i den amerikanske hvedepris begynder at ebbe ud. Det betyder ikke at nedturen er slut, men potentialet i nedadgående retning er efterhånden begrænset.

AF: PETER ARENDT

MARKEDSANALYTIKER MINAGRO.DK
06-09-2019 07:47

I juni måned toppede hvedeprisen ud i USA, ligesom det var tilfældet her i Europa. Siden er det gået støt ned ad bakke for den amerikanske hvedepris. Selvom pilen stadig er nedadgående for den amerikanske hvedepris, så er der grænser for hvor meget længere ned den kan gå. Den ligger således allerede nu og handler tæt på de laveste niveauer vi har set i mere end 10 år.

I maj måned lå den amerikanske hvedepris og handlede til en pris på 418,50 US-cent pr. bushel. Hen over maj og juni måned påbegyndte den amerikanske hvedepris en ny stigning der resulterede i et nyt toppunkt i godt 555 US-cent pr. bushel. Siden da er det som nævnt gået støt nedad for den amerikanske hvedepris, der i maj måned er det dog gået nedad for den amerikanske hvedepris, der i skrivende stund handler til 462 US-cent pr. bushel.

Hvedeprisen afviser nedad

Tendensen ser tadig ned for den amerikanske hvedepris og den kan stadig falde fra aktuelt niveau med op mod 10 procent. Længere ned er det yderst tvivlsomt at hvedeprisen i USA skal nå. Således er den amerikanske hvedepris, ligesom den europæiske hvedepris i forvejen meget lav. Der er således grænser for hvor langt ned den amerikanske hvedepris kan gå og det samme gør sig for så vidt også gældende for den europæiske hvedepris.

I værste fald vil jeg vurdere, at den amerikanske hvedepris kan falde mod 418 US-cent pr. bushel og hvis alt skulle gå helt galt, så kan hvedeprisen i USA risikerer at gå helt ned mod bundene fra 2016 ved 364 US-cent pr. bushel. Dette regner jeg dog ikke med sker.

De tekniske indikatorer virker dog stadig svage og bakker derfor op om at der er risiko for lidt yderligere prisfald, men prisfaldet er som sagt begrænset og jeg forventer derfor at både amerikansk og europæisk hvede vil finde lidt støtte igen hen over efteråret. Dog kan vi ikke sætte næsen op efter en ny stor optur. For hvad skulle sætte gang i den, når der nu er så meget hvede tilgængeligt ude på de globale lagre.

CBOT Hvede, 1st pos.

Aktuel pris: 462 USc/bsh

Anbefaling

Hvedeprisen i USA peger ned og den trækker den europæiske hvedepris med sig. Jeg forventer ikke at bunden går ud af hverken den amerikanske eller europæiske hvedepris, da de i forvejen handler på meget lave niveauer set i et bredere perspektiv. Men et par uger med lidt yderligere nedtur virker uundgåeligt ud fra et teknisk perspektiv.

Analyse

Modstand: 480 USc

Støtte: 418 USc

Trend kort: Ned

Trend lang: Hen

Kaliumsorbat mod varmedannelse

Kaliumsorbat kan være en mulighed, hvis fuldfoderet vil tage varme i disse dage. Seges er klar med en vejledning.

Lejer McCormick-traktorer ud

Hos Helms TMT-Centret A/S kan man leje en McCormick traktor - eventuelt med forkøbsret. - Vi har igennem det seneste år lejet traktorer ud, fortæller Jakob Helms.

Blandt blinde er den enøjede konge

Planteavlsrådgiver kalder tast selv-systemet i Landbrugsstyrelsen for akademikernes svar på et hamsterhjul.

Svinebestanden stiger med 4,9 procent

En kraftig vækst i antallet af slagtesvin er med til at trække den samlede bestand af svin op med 4,9 procent ved svinetællingen 1. juli, lyder det fra Landbrug & Fødevarer på baggrund af en ny svinetælling.

Mobilt anlæg fremstiller såsæd til enkornssåning

Gl. Buurholt har udvidet flåden og kan nu også tilbyde et mobilt anlæg, som kan sortere såsæd til enkornssåning. Det vil sige en kernestørrelse på mellem kernestørrelse på imellem 2,5 og 3,3 millimeter.

Udlægning af lugtbelastede arealer efter planloven

ifølge en bestemmelse må en lokalplan kun udlægge arealer, der er belastet af lugt, støv eller anden luftforurening fra virksomheder og husdyrbrug til boliger, m.v., hvis lokalplanen med bestemmelser om bebyggelsens højde og placering kan sikre den fremtidige anvendelse mod en sådan forurening.

Får 14 dage til at trække udtalelse tilbage

Lodsejere fra Lille Vildmose pudser nu en advokat på rådmand i Aalborg, Hans Henrik Henriksen (S), som i interview har beskyldt dem for ikke at overholde loven. De kræver, at han trækker udtalelserne tilbage. Ellers venter en tur i retten. Rådmanden selv er tavs.

Vi er absolut opmærksomme på afrikansk svinepest

I Danmarks største zoologiske have i København har man også grise. Og der bliver taget forholdsregler for at sikre sig mod ASF, lyder det.
Side 1 af 1891 (37802 artikler)Prev1234567188918901891Next