bannerPos

Hvedeprisen i USA falder og falder men bunden er nær

Dagsgraf for CBOT Hvede, første position i US centpr. bushels Nedturen i den amerikanske hvedepris begynder at ebbe ud. Det betyder ikke at nedturen er slut, men potentialet i nedadgående retning er efterhånden begrænset.

AF: PETER ARENDT

MARKEDSANALYTIKER MINAGRO.DK
06-09-2019 07:47

I juni måned toppede hvedeprisen ud i USA, ligesom det var tilfældet her i Europa. Siden er det gået støt ned ad bakke for den amerikanske hvedepris. Selvom pilen stadig er nedadgående for den amerikanske hvedepris, så er der grænser for hvor meget længere ned den kan gå. Den ligger således allerede nu og handler tæt på de laveste niveauer vi har set i mere end 10 år.

I maj måned lå den amerikanske hvedepris og handlede til en pris på 418,50 US-cent pr. bushel. Hen over maj og juni måned påbegyndte den amerikanske hvedepris en ny stigning der resulterede i et nyt toppunkt i godt 555 US-cent pr. bushel. Siden da er det som nævnt gået støt nedad for den amerikanske hvedepris, der i maj måned er det dog gået nedad for den amerikanske hvedepris, der i skrivende stund handler til 462 US-cent pr. bushel.

Hvedeprisen afviser nedad

Tendensen ser tadig ned for den amerikanske hvedepris og den kan stadig falde fra aktuelt niveau med op mod 10 procent. Længere ned er det yderst tvivlsomt at hvedeprisen i USA skal nå. Således er den amerikanske hvedepris, ligesom den europæiske hvedepris i forvejen meget lav. Der er således grænser for hvor langt ned den amerikanske hvedepris kan gå og det samme gør sig for så vidt også gældende for den europæiske hvedepris.

I værste fald vil jeg vurdere, at den amerikanske hvedepris kan falde mod 418 US-cent pr. bushel og hvis alt skulle gå helt galt, så kan hvedeprisen i USA risikerer at gå helt ned mod bundene fra 2016 ved 364 US-cent pr. bushel. Dette regner jeg dog ikke med sker.

De tekniske indikatorer virker dog stadig svage og bakker derfor op om at der er risiko for lidt yderligere prisfald, men prisfaldet er som sagt begrænset og jeg forventer derfor at både amerikansk og europæisk hvede vil finde lidt støtte igen hen over efteråret. Dog kan vi ikke sætte næsen op efter en ny stor optur. For hvad skulle sætte gang i den, når der nu er så meget hvede tilgængeligt ude på de globale lagre.

CBOT Hvede, 1st pos.

Aktuel pris: 462 USc/bsh

Anbefaling

Hvedeprisen i USA peger ned og den trækker den europæiske hvedepris med sig. Jeg forventer ikke at bunden går ud af hverken den amerikanske eller europæiske hvedepris, da de i forvejen handler på meget lave niveauer set i et bredere perspektiv. Men et par uger med lidt yderligere nedtur virker uundgåeligt ud fra et teknisk perspektiv.

Analyse

Modstand: 480 USc

Støtte: 418 USc

Trend kort: Ned

Trend lang: Hen

Semler viser frem fra øverste hylde

John Deere, Kramer, Väderstad og Sulky. Semler Agro har en masse at vise frem på Agritechnica.

Nye JCB-traktorer med avanceret affjedring

JCB, der importeres af Nicolaisen & Larsen A/S i Danmark, præsenterer en ny version af JCB 8000-serien.

Sensorer beskytter vildtet

Pöttinger lancerede under Agritechnica-udstillingen et nyt system, der afslører dyrene under skårlægning via SensorSafe.

Forskning: Tættere på at løse metan-problemet

Danske forskere er kommet tættere på at kunne fjerne metan fra kobøvser, og det kan blive en game changer i klimadebatten.
Side 1 af 1689 (33768 artikler)Prev1234567168716881689Next