Olieprisen kommer ikke op lige foreløbigt

Olieprisen er presset i bund. Set i et stort perspektiv, så er olieprisen lav og moden til køb.

Men det er på langt sigt, at olieprisen kan gå op. Lige nu og her tror jeg ikke på en ny kraftig prisstigning. Til trods for at stort set alle olieproducerende lande er enige om, at de skal reducere i olieproduktionen for at få olieprisen op igen, så er det ikke nok. For efterspørgslen efter olie er ganske enkelt ikke til stede her under coronakrisen.

Der skal nok komme liv i efterspørgslen efter olie igen, og olieprisen vil hen over tid igen søge nordpå. Men ikke før, vi er ovre på den anden side.

Nedadgående pres

Er du fysisk køber af olie, så kan du købe olie ind på langt sigt nu, eftersom det nedadgående prispotentiale er yderst begrænset. Er du spekulant, bør du derimod afvente, til vi får et reelt signal til, at olieprisen skal op igen. Det signal har vi endnu ikke fået. Men vi har til gengæld fået et nyt holdepunkt i opadgående retning, som bruges som signalgiver til spekulativt køb af olie.

For præcis en måned siden brød olieprisen under den afgørende og psykologiske bund (og støtteniveau) ved 50 dollar pr. tønde. Den efterfølgende nedtur betød, at olieprisen ramte et næsten urealistisk lavpunkt i 21 dollar forleden. Det laveste niveau i næsten 20 år. Frem til sidste uge tog olieprisen et ryk op til 36,50 dollar pr. tønde. Men det var blot en kortvarig optur, og olieprisen er nu atter presset tilbage til en aktuel pris på 28,70 dollar pr. tønde.

Køb på brud over 36,50 dollar

Med sidste uges top i 36,50 dollar har vi nu fået et nyt holdepunkt, og modstandsniveau til den igangværende nedtur. Ved brud op over modstand i 36,50 dollar, vil vi få et signal til, at olieprisen kan gå tilbage i optur. Brud op over 36,50 dollar vil derfor være et signal til køb af olie ud fra teknisk analyse.

Hvis derimod olieprisen bryder under bunden i 21 dollar, så er der risiko for, at olieprisen skal tilbage mod lavpunkterne fra starten af det nye årtusinde i 17 dollar.

Langt op til 60 dollar

Det er dog tvivlsomt, at olieprisen skal ned i dette lavpunkt igen. I det mindste vil det ikke være en pris, olieproducenter vil kunne acceptere. De olieproducerende lande i OPEC har en omkostning omkring 60 dollar for at producere en tøndeolie. Der er langt op til 60 dollar, der er OPEC`s smertegrænse for produktion af olie. Den pris når vi ikke op på lige foreløbigt.

De tekniske indikatorer peger stadig ned.

Brent, 1st pos.

Aktuel pris:  28,70 Usd/tønde

Anbefaling

Jeg fastholder som udgangspunkt min anbefaling om at afvente køb af olie. Dog er det nedadgående prispotentiale yderst begrænset, og man kan derfor godt argumentere for meget langsigtet køb nu, ene og alene ud fra det faktum, at den bedste kur mod lave priser er lave priser. Samtidig er der heller ikke tegn på, at olieprisen skal op lige foreløbigt. Første tekniske købssignal fremkommer ved brud op over 36,50 dollar.

Analyse

Modstand: 36,50 $

Støtte: 21 $

Trend kort: Ned

Trend lang: Ned

Lyt også til den nyeste markedspodcast med Peter Arendt og Jacob Lund-Larsen

Læs også