Case IH på banen ved DM i traktortræk

En stribe knaldrøde traktorer sørger for at klargøre banen og trække slæderne tilbage til startlinjen, når titusindvis af hestekræfter slippes løs på lørdag på Landsskuepladsen i Herning.

Det plejer at være en folkefest med sort røg, vilde motorbrøl og spænding blandt såvel kørere som publikum, når DM i traktortræk finder sted.

I år er det på lørdag klokken 10 til cirka 17.30, at 100 traktorer og deres mandskab kaster sig ud i en vild konkurrence om at blive danmarksmestre i hver af de 15 klasser.

Det sker på pladsen i Herning, hvor Landsskuet har hjemme. Her er der rigelig plads til de forventede omkring 5.000 gæster, en masse stande og boder med noget godt til ganerne.

- Vi glæder os til at være med og vise flaget, hvor der kommer så mange med interesse for traktorer, lyder det fra Morten Nørtoft Jørgensen, marketingchef for Case IH Norden og Baltikum.

I alt vil syv Case IH-traktorer være med lige fra en Case IH Luxxum 120 til en Case IH Magnum 380 CVX.

Desuden vil der være udstillet en Farmall H, som er en veterantraktor, på Case IH standen. På denne stand kan man købe merchandise som tøj, kasketter, paraplyer og meget mere i de ægte, røde farver og logoer.

Afvikling i top

Når hele 100 traktorer skal dyste på forholdsvis få timer, skal afviklingen være i top.

- Når traktorerne har trukket, skal slæderne trækkes tilbage til startlinjen.

- Derefter skal banen rettes op og tromles, siger Claus Astrup, sælger hos den lokale Case IH-forhandler, Maskincentrum A/S i Aulum.

Han fortæller, at der er en Case IH Luxxum 120, en Maxxum 115, en Maxxum 145 CVX, en Puma 150 CVX, en Puma 240 CVX, en Optum 300 CVX og en Magnum 380 CVX med på dagen.

- Det er den største, nemlig vores Magnum 380 CVX, som trækker slæden tilbage, fortsætter han.

Til at afrette banen af bruges en Puma 240 CVX og en Optum 300 CVX.

Efter det, tromler en Puma 150 CVX banen fast til næste træk.

LandboUngdom er klar

Det har i mange år været LandboUngdom, som har været arrangør af DM i traktortræk. Sådan er det også her i 2018.

- Vi ser det som noget af en folkefest, hvor man både kan opleve spænding, få sig en go’ snak og lidt godt at spise i dagens løb, siger Kasper K. Christensen.

Han og alle de andre i LandboUngdom, som rigger det hele til, ser frem til at modtage de mange trækkere, deres ekvipager og alle gæsterne til en festlig og fornøjelig lørdag 8. september i Herning.

 

Læs også