Gode ideer til landbrug og virksomheder

Nyt iværksættermiljø åbnes med kick-off-møde i dag af Agro Business Park og Aarhus Universitet.

Det skal blive lettere for naturvidenskabelige ph.d.’ere at udvikle egne forretningsideer eller finde job hos private virksomheder. Det kan de få hjælp til i den nye såkaldte Phd-hub Foulum. Bag inkubatoren står Agro Business Park, og Aarhus Universitet er tilknyttet projektet. I dag er der kick-off møde på den nye inkubator.

Især de naturvidenskabelige ph.d.’ere er populære i erhvervslivet, viser en undersøgelse fra Dansk Magisterforening.

På Aarhus Universitets forskningscenter i Foulum er der i øjeblikket omkring 145 ph.d.-studerende, som forsker i agroøkologi, husdyrvidenskab, fødevarer, ingeniørvidenskab og molekylærbiologi og genetik. Nogle af dem fortsætter forskerkarrieren, men for andre kan alternative jobmuligheder være vejen frem.

Nu får de chancen for at starte egen virksomhed eller finde arbejde i det private erhvervsliv. Inkubatoren drives af Agro Business Park, som ligger lige ved siden af forskningscentret i Foulum, meddeler DCA – Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug ved Aarhus Universitet.

En chance for de dygtigste

Agro Business Park har holdt mange iværksætterforløb, men det er første gang, at der findes et program direkte målrettet ph.d.-studerende. Programmet løber over seks måneder, og deltagerne tilbydes udover kontorplads og sparring også iværksætterkursus og netværksaktiviteter med lokale virksomheder

Professor Lis Wollesen de Jonge vejleder ph.d.-studerende, er formand for ph.d.-programmet i agroøkologi, og har deltaget i arbejdet omkring inkubatoren. 

- Vi giver de dygtigste, som har lysten, energien og evnerne, chancen for at få øjnene op for muligheder, som de ikke havde tænkt på før. Hvis de så starter virksomhed i Danmark, er det jo også en samfundsgevinst, siger hun.

Læs også