Tørt vejr truer kakaobønnekvaliteten

Der er ikke faldet regn i to uger i træk i de fleste af Elfenbenskystens kakaodyrkningsregioner. Det truer kvaliteten af den chokolade, man vil producere af bønnerne.

Særdeles tørt vejr i Elfenbenskysten, verdens største kakaoproducent, truer nu kvaliteten af kakaobønnerne. Det skriver Reuters. Der er ikke faldet regn for anden uge i træk i de fleste af Elfenbenskystens kakaodyrkningsregioner.

Derfor advarer flere lokale landmand om, at det kan reducere kvaliteten af hovedafgrøden. Og skrumpe mellemafgrøden, der vokser fra april til september.
Elfenbenskysten er lige nu i sin tørre sæson, der varer fra november til marts, hvor der er meget få regnskyl. 

- Det regner ikke, og det er ofte meget varmt i løbet af dagen. Hvis det fortsætter, vil vi have små bønner, der har et lavt indhold af chokolade fra februar, udtaler Jean Messan, der driver landbrug i nærheden af byen Daloa.

Landmænd fra de centrale regioner Bongouanou og Yamoussoukro har givet lignende meldinger. Ligeledes er der heller ikke faldet regn i den vestlige region Soubre, der ligger i hjertet af kakaobæltet, i de sydlige regioner Agboville og Divo samt i den østlige region Abengourou.

Her melder de lokale landmænd, at man ser ud til at få et lavere udbytte af hovedafgrøden. Hvis det varme, tørre vejr fortsætter i februar vil mellemafgrøden være svag i april og maj, tilføjede de.

- Hvis det er meget varmt i den her måned, kan masser af blomster og små bælge tørre ud og reducere den næste høst, siger Moussa Soulama, der driver landbrug i nærheden af Soubre.

Gennemsnitstemperaturerne varierede fra 24,5 til 27,9 grader i Elfenbenskysten i sidste uge.

Læs også