bannerPos

Hannen i nyt vestjysk ulvekobbel dræbte kalv

En af de mindst fem ulve, der er i Danmark, har taget livet af en kalv.

AF: HENNING K. ANDERSEN

JOURNALIST
12-07-2019 11:21
Der var minimum fem ulve i Danmark - fordelt i både Nord-, Vest-, Øst- og Sønderjylland - i årets tre første måneder. Og en af dem - hanulven i det nye Stråsø-par - slog dokumenteret en kødkvægkalv ihjel den 28. marts i den vestjyske ulvezone.

Det viser den officielle kvartalsrapport fra ulveovervågningen i Aarhus. Rapporten fortæller, at der i perioden er undersøgt tre kalve for formodede ulveangreb. Udover det dokumenterede tilfælde har man undersøgt en kalv i Østjylland og en kalv i Nordjylland; begge fra angreb i januar. Den østjyske kalv viste sig at være angrebet af en hund, mens dna-resultatet i det nordjyske tilfælde var uklart. Det kan således ikke udelukkes, at det kan være ulv, guldsjakal eller hund. 


- Da rapporten handler om januar, februar og marts, omtaler den ikke forårets mange ulveangreb på får i den vestjyske ulvezone, som blev indledt med den hidtil største massakre på får og lam den 3. april. Det nye Stråsø-par formodes at stå bag de mange angreb på får, og det ventes dokumenteret i den kommende rapport for 2. kvartal, siger Erik Poulsen, redaktør af facebooksiden ‘Her er ulven i Danmark'. 


Ifølge den nye rapport var der i første kvartal fem kendte ulve i Danmark. Det drejer sig om det nye ulvepar i Stråsø Plantage, der overtog reviret efter det gamle Stråsø-par (forældre til hunulven i det nye par) i 2018, den nordjyske ulv, der har været i Vendsyssel siden 2017, samt en ukendt ulv, der blev påkørt i Sønderjylland i februar. Dertil kommer en femte ulv - hanulv; født af det gamle Stråsø-par - som der er spor efter på Djursland i januar, men som siden har opholdt sig i Slesvig-Holsten. 


- Som bekendt har det nye Stråsø-par fået minimum seks hvalpe, men de tæller af gode grunde heller ikke med i rapporten vedrørende 1. kvartal, siger Erik Poulsen. 


Forskerne har i øvrigt undersøgt gamle ulvelorte fra fryseren og har i den forbindelse dokumenteret, at minimum syv af de otte hvalpe i det første Stråsø-kobbel blev voksne. DNA fra den hidtil ukendte hanulv fra koblet er fundet i lort fra oktober og december 2017. 


 

Landbrugskommissær afkræves svar ovenpå opsigtsvækkende melding

En række danske EU-parlamentarikere og en flok af deres udenlandske kolleger kræver svar fra EU’s landbrugskommissær Janusz Wojciechowski omkring meningen for Twitter-opdatering, hvor dansk svineproduktion bliver problematiseret.

Jerseymælk fra stald til forbruger

Lapp Valley Farm nær byen New Holland i Pennsylvania, USA, sælger is i lange baner fra sine 80 jerseykøer til kunder fra nær og fjern, fordi de selv laver 16 slags meget velsmagende is og giver kunderne en god oplevelse.

Udsigt til en lavere ukrainsk hvedeproduktion i 2020

I Central og Vesteuropa kan vi allerede nu konstatere, at hvedehøsten i 2020 umuligt kan nå op på de produktionstal, der gjorde sig gældende i 2019. Østpå i Ukraine tegner det heller ikke for godt for hvedehøsten i 2020.

Eksporten kører fint

Der er kommet godt gang i eksporten af afgrøder igen, efter en usikker periode med handelskrig, coronavirus og afrikansk svinepest i Kina. Det viser nye tal fra det amerikanske landbrugsministerium.

Århundredets længste efterår

Værst står det til i det centrale og sydlige Jylland, hvor Billund ifølge DMI topper med 133 mm nedbør alene i februar. Det regnfulde vejr ser ud til at fortsætte, så langt DMI kan se.

Nordsjælland er ikke hårdt ramt

Bortset fra et par enkelte, der godt ville have kørt gylle ud, har regnen ikke stoppet vinterarbejdet for Venslev Maskinstation i Nordsjælland.

Brandede produkter giver Arla fremgang

Mejerikoncernen Arla har endnu en gang kunnet notere sig fremgang i omsætningen – det er ikke mindst markeder i Mellemøsten, Sydøstasien og Kina, der trækker væksten. Samtidig oplever man stor succes med brandede produkter. Det kom frem ved et pressemøde i Arlas hovedkontor i Viby ved Aarhus.
Side 1 af 1774 (35461 artikler)Prev1234567177217731774Next